Başkan Erdoğan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması ile ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

Benim beklentim hala iyi niyetli inşallah. Cemal Bey benim eskiden tanıdığım bir arkadaşım. Diyorum ki o arzu ettiğimiz durumla karşı karşıya kalmayız.

Düşünce özgürlüğünden yana olanlar bunun peşini bırakmayacak, bunun takipçisi olacaktır. Ben de bu işin takibindeyim. Kovalıyorum. Buradan çıkacak sonuç neyse bunu bildireceğiz. Büyükeliçilik ve havalimanından giriş çıkışlar takipte. Bunun kontrolü emniyetimizde.

TÜRKİYE-IMF İLİŞKİSİ

Şahsıma, AK Parti hükümetlerinin en gurur duyduğum icraatları sorulsa, ülkemizi IMF boyunduruğundan kurtarmak olur. Biz göreve geldiğimizde 23,5 milyar dolar IMF'e borçla devraldık. 2013'te tamamen sıfırladık. Bunu yapan Bay Kemal biz değil miyiz? IMF misyonu gereği sadece devletlere borç verir. Bırakın onu, ondan sonra onlar bizden borç istediler. Türkiye 1960 darbesinin ardından IMF'in pençesine düşmüş, AK Parti'ye kadar kurtulamamıştır. 19 anlaşmadan Türkiye'nin ne kazandığını bilemiyoruz ancak çok ciddi bedel ödediğini biliyoruz. Biz göreve geldiğimizde bu borcu kucağımızda bulduk. Yılmadık, ödedik. Yarım asrı aşkın yükü kaldırdık.

"TÜRKİYE İÇİN IMF DEFTERİ KAPANMIŞTIR"

Ne olduysa ondan sonra oldu. Yaşadıklarımızı IMF boyunduruğundan kurtulmaktan ayrı tutamıyorum. Bizim IMF'le işimiz yok, biz bu defteri kapattık. Biz ülkemize yatırım için arayıştayız. Bugün Türkiye IMF'in kredi desteğine ve teknik yardımının çok ama çok uzağında duruyoruz. Ekomnomik göstergelerimiz çok iyi bir durumdadır. Özellikle kamu, hane halkı, banklar ve özel sektör borçluluk alanlarında olumlu bir görüntüye sahibiz. Türkiye güçlü mali disiplini ve ayakları yere basan ekonomi politikalarıyla ekonomi yönetimini gerçekleştirme kapasitesine sahiptir. Yıl sonuna kadar 5 milyar dolar faiz dışı fazla vermeyi hedefliyoruz. Türkiye'nin IMF ile yolunun kesişmesi söz konusu olamaz. Türkiye IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır. IMF konusunun gündeme getirilmesini gayet iyi biliyoruz. Başaramayacaklar.


'Cezaevlerini boşaltmak için af çıkaramayız.' 

"Son günlerde birtakım tartışmalara şahit oluyoruz. Af meselesinde öncelikli ölçümüz var. Adalet Bakanı'na talimatı verdik. Çalışmalarınızı yapın. Bu konuda biz ne yapabiliriz bakalım. Cezaevi boşaltmak için af çıkarılmaz. O zaman cezaevlerini niye yaptık?"