Yaklaşık 18 milyon öğrenci 23 Marttan itibaren MEB tarafından online uzaktan eğitime başladı. Corona virüs salgınını önlemek için alınan tedbirler kapsamında 30 Nisan 2020 tarihine kadar eğitime EBA üzerinden devam edilecek.

Öğrenci ve velilerin EBA sistemine girmek için şifre oluşturmalı gerekiyor. 

İnternet sağlayıcınız üzerinden eba.gov.tr ’ye girildikten sonra, önce ‘öğrenci’ butonuna sonra ‘EBA Hesabı Oluştur’ butonuna tıklanarak veliye ya da öğretmene ihtiyaç duyulmadan; güvenlik kodu, T.C. kimlik numarası, öğrenci numarası veya TC. Kimlik kartı seri numaraları girilmesi yoluyla tamamlayabilirsiniz.

İşlem sırası şu şekildedir:
-EBA Hesabı Oluştur butonuna tıkla.
-e-Okul bilgilerini girip ‘Giriş’ butonuna bas.
-EBA hesabın için yeni şifreni belirle.
-Kendine ya da veline ait e-Posta adresini ve cep telefonu numarasını gir ardından ‘Şifre Oluştur’ butonuna bas.
-Girmiş olduğun e- posta adresi ya da cep telefonu numarasına gelen doğrulama kodunu gir ve ‘Gönder’ butonuna bas.

Bu dımları eksiksiz olarak tamamladığında öğrenci EBA Giriş ekranına yönlendiriliyor. Bu ekranda TC kimlik numarası ve EBA hesabı için belirlediğiniz yeni şifrenin ve güvenlik kodunun girilmesinin ardından ‘Gönder’ butonuna basıldığında ‘Ana Sayfaya ulaşılıyor.

Sonrasında:

-EBA giriş ekranında TC kimlik numaranı ve velin ya da öğretmenin aracılığı ile edindiğin tek kullanımlık şifreyi gir.
-Güvenlik kodunu gir ve ‘Gönder’ butonuna tıkla.
'Veli Bilgileriyle Aktivasyon', 'e-Postayla - Aktivasyon' ya da 'Cep Telefonuyla Aktivasyon' yöntemlerinden size uygun olan herhangi birini seç ve ardından istenen bilgileri gir.
-Aktivasyon adımını sırası ile geçtikten sonra karşına çıkacak ekranda EBA hesabın için 'Yeni Şifreni Belirle' ve 'Kaydet' e bas.

Bu adımlardan sonra öğrenci, EBA Giriş ekranına yönlendiriliyor. Ekranda TC kimlik numarası ve EBA hesabı için belirlediğiniz yeni şifre ve güvenlik kodu girildikten sonra "Gönder" butonuna basıldığında direkt olarak ‘Ana Sayfa’ya ulaşılıyor.