12 Aralık 2019'da Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde can almaya devam ediyor. 

Dünya genelinde yaklaşık 24 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan korona virüs salgını Türkiye'de de can almaya devam ediyor. Türkiye'de ilk vakanın ortaya çıktığı 11 Mart'tan bu yana Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 92'ye yükselirken tespit edilen vaka sayısı da 5 bin 698'e ulaştı.

Zorunlu haller dışında evden çıkılmaması gerektiği üzerinde duran uzmanlar, önümüzdeki iki haftanın kritik olduğuna vurgu yapıyor. İnfeksiyon uzmanları, 27 mart 7 nisan arasında  dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Uzmanlar virüsün zirvesinin 2 hafta olduğuna, normalde bu iki haftada enfekte olanların tümü ortaya çıkacağına işaret ediyor. Sonraki iki haftanın sakin olacağına ve sonra azaldığında yine gözlemlenen iki hafta olduğu uyarısında bulunuyor.

Uzmanlar korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında sosyal mesafeye ve evde kalmaya özen gösterilmesinin önemine vurgu yapıyor.