"Dünyanın çivisi çıkmış" dedirten olay Giresun'da yaşandı. 'Beyaz kod' veren doktor, 'Beyaz kod' veren doktor, ölen 82 yaşındaki yaşlı adamdan davacı ve şikayetçi oldu.

Ö.Y., görevini yapmasını engellediği, odasını işgal ettiği ve kendisini tehdit ettiği iddiasıyla ölen Topal hakkındaki şikayeti şöyle:

"Ben de Yusuf Topala İçeride hastalar var, lütfen dışarı çıkın dedim. Bunun üzerine Yusuf Topal, benim üzerime doğru yürüdü. Masanın üzerinden üstüme doğru eğilerek ve bir eliyle masama sert şekilde masaya vurup, diğer eliyle bastonunu sallayarak, bana Bu ilaçları yazacaksın, ben 82 yaşındayım dedi. Ben de korkarak Bana bu kadar yaklaşma dedim ve ardından Daha fazla diretirsen polisi arayacağım demem üzerine bana, Ara devletin polisi de gelsin, devletin savcısı da gelsin. Sen bu ilaçları yazacaksın, beni kendine küfrettirme, kötü konuşturacaksın. Senin yaşın kadar ben eşime sigorta ödedim, ben belediye başkanının eşini tanıyorum diye bağırdı ve bu şekilde odanın içerisinde bağırmaya uzun süre devam etti. Bu sırada sürekli masamı yumrukladı. Ben de bu sırada tekrar 155'i arayarak, acele etmelerini, sıkıntı yaşadığımız söyledim. Bana telefondaki polis, ekibin yolda olduğunu söyledi. O sırada Yusuf Topal, yere çökerek Ben bu odadan çıkmıyorum, çıkartamazsınız diyerek elindeki bastonu da yere vuruyordu. Bu şekilde bir süre daha devam ettikten sonra iki resmi polis memuru muayene odama giriş yaptılar ve bana Hocam şikayetiniz nedir?' dediler. Ben de polislere Yusuf Topalı işaret ederek Eşine ilaç yazdırmak istiyor, burada olmadığı için yazamıyorum, bu sebeple olay çıkarıyor demem üzerine polisler, Yusuf Topalı odamdan çıkardı. Sonrasında bu şahsı ve polisleri bir daha görmedim ancak koridorda konuştukları sırada polisin Beyefendi, devletin resmi polisinin üniformasını çekiştiremezsiniz dediğini, Yusuf Topalın ise bağırıp, çağırdığını duydum. Sonrasında yaşanan olaylardan haberim olmadı. Ben bu yaşanan olay ile ilgili görevimi yapmamı engelleyen ve üzerime yürüyen, odamı uzun süre işgal ederek, hastalarımın ve benim mağdur olmamıza neden olan, bağırıp, çağırarak, beni korkutan ayrıca şahsımı tehdit eden Yusuf Topal isimli şahıstan davacı ve şikayetçiyim."