Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından, 23 Mart'tan itibaren uzaktan eğitim ile derslere başlanacak.

Uzaktan eğitim kapsamında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 23-27 Mart tarihlerinde TRT ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitim görecek.

TRT'den yapılacak eğitimlerde öğrenciler, bir program dahilinde kendilerine uygun saatlerde derslerini takip edebilecek. 

Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan derslerin videolarının yer aldığı EBA'ya "www.eba.gov.tr", şifre ile ulaşım sağlanabilecek. Mobil cihazlara, App Store ve Google Play üzerinden EBA uygulaması indirilebiliyor.

Uzaktan eğitim kapsamında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 23-27 Mart tarihlerinde TRT ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitim görecek.

TRT'den yapılacak olan eğitimlerde öğrenciler, bir program dahilinde kendilerine uygun saatlerde derslerini dinleyecek. 

Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan binlerce ders videosunun yer aldığı EBA'ya "www.eba.gov.tr" adresinden ulaşım sağlanacak. Bunun yanı sıra mobil cihazlara, App Store ve Google Play üzerinden EBA uygulaması indirilebiliyor.

Özel okullar da dahil olmak üzere tüm e-okulda tanımlı öğretmen, öğrenci ve veliler giriş yapabiliyor. Bu konuda "www.eba.gov.tr" adresinde "yardım" butonu altında ayrıntılı bilgiler yer alıyor. 

Öğrenciler EBA'ya nasıl girecek?

Öğrenciler, EBA'da iki şekilde şifre oluşturabiliyor:

1- "eba.gov.tr"ye girildikten sonra, önce "öğrenci" butonuna sonra "EBA Hesabı Oluştur" butonuna tıklanarak veliye ya da öğretmene başvurmadan, güvenlik kodu, T.C. kimlik numarası, öğrenci numarası ve nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı seri numaraları girilmesi yoluyla.

Yapılacak işlem basamakları şöyle:

"- EBA Hesabı Oluştur butonuna tıkla.

- e-Okul bilgilerini girip "Giriş" butonuna bas.

  • EBA hesabın için yeni şifreni belirle.
  • Kendinin ya da velinin e-posta adresini ve cep telefonu numarasını gir ve "Şifre Oluştur" butonuna tıkla.
  • Girmiş olduğun cep telefonu numarasına gelen doğrulama kodunu gir ve "Gönder" butonuna bas."