Biden'in Floyd'un öldürülmesinden sonra belirttiği gibi, bu "bunun münferit bir olay olmadığını, bu ülkede hala var olan kökleşmiş sistemik bir adaletsizlik döngüsünün bir parçası olduğunun trajik bir hatırlatmasıdır."

Onlarca yıllık polis yanlısı eğlence, memurların, sokaklarımızı kötü adamlardan koruyan neredeyse Steve Rogers / Kaptan Amerika benzeri süper kahramanlar kılığına girmelerine izin verdi. Siyah ve diğer beyaz olmayan topluluklar için gerçek şu ki, polislik çoğu zaman John Walker / ABD'ye daha çok benziyor. Ajan, bu sezonun "The Falcon and the Winter Soldier" filmindeki rakip. Pek çok polis şiddeti videosunun sonucu gibi, Walker da muhalefeti kalkanın ağırlığı, bayrak ve çevredeki kişilerin sessizliği altında eziyor.

Göreve gelen Biden, onu oraya iten Siyah topluluğun arkasına sahip olacağına söz verdi. Herhangi bir Beyaz Saray eylemi bu vaatle karşılaştırılmalıdır.

Biden’ın, Beyaz Saray önderliğindeki bir polislik komisyonu fikrini dondururken Kongreye oynaması yetersizdir. Yönetim yasama yolunu savunmaya kararlıysa, tüm ağırlığını polislikten vazgeçen ve topluluklara yatırım yapan ve yeni bir kamu güvenliği vizyonu olan Movement 4 Black Lives ’NEFES Yasası'na verebilir. Senatoyu, memurlar için nitelikli dokunulmazlığı sona erdirmek için oy kullanan Meclisin önderliğini izlemeye zorlamak da önemli olacaktır.

Gittikçe askerileşen ve ölümcül bir polis gücü yerine, mahallelerimizi güvenli kılmak için merkez toplum refahını merkeze koyduğumuz bir ülkeyi yeniden hayal etmenin zamanı geldi; Okul etkileşimlerinin, akıl sağlığı çağrılarının ve rutin trafiğin durduğu bir ülke ölüm cezalarıyla veya hatta idam cezası korkusuyla bitmiyor.

 

Kaynak: What happened to Biden pledge to have backs of Black America? (usatoday.com)