CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, evinde televizyonu olmayan dar gelirli bir aileyi ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Yıldırım Kaya, Mamak'ın Lalahan Mahallesinde ikamet eden dar gelirli bir aileyi evinde ziyaret ederek taleplerini dinledi. Ev sahibi Sevgi Keskin, kendisinin ev hanımı olduğunu ve eşinin kolundan engelli olduğu için çalışamadığını söyledi. Pertaf Keskin, ''Kolum sakatlandığı için çalışamıyorum. Evimde televizyon ya da herhangi bir teknolojik (tablet, bilgisayar, cep telefonu) cihaz olmadığı için çocuklarım eğitimden mahrum kalıyor. Çocuklarım EBA'ya giremiyor ve ders çalışamıyorlar. Kirada oturuyorum. Oturduğum evin eşyaları da ev sahibine ait.'' dedi.

Kaya, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı'yı telefonla arayarak ailenin durumunu iletti. 

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, duvarda asılı bulunan Hz. Ali tablosunu da işaret ederek, ''Hz. Ali'nin adaletiyle milletimize hizmet etmemiz gerekiyor. Kimseyi kayırmadan, herkese eşit hizmet etmek zorundayız.'' dedi.

Yıldırım Kaya, Kürt kökenli aile ile Türkçe ve Kürtçe konuşarak sohbet etti. Kaya ailenin evinden ayrılırken arabasının bagajında bulundurduğu çocuk kıyafet ve ayakkabılarından hediye ederek Lalahan'dan ayrıldı.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı

sivildusunce.com