Piyasa Gündemi

Asya'da Evergrande borç krizine dair endişeler devam ederken, hafta sonu dolacak tahvil kupon ödemesini gerçekleştiren emlak devi, temerrüt riskinden son anda kurtulmuş oldu ve bu gelişme Asya piyasalarında bu sabah alımları destekledi. Yurt içinde dün TCMB faiz kararı takip edildi. Merkez, beklentilerin üzerinde bir hafta vadeli repo faiz oranında 200 baz puan indirime gitti. Karar sonrası iç piyasada oynaklık gözlemlendi. Bugün içeride S&P'nin Türkiye için kredi not değerlendirme raporu takip edilecek. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
•    11:00 Euro B. – İmalat/Hizmetler PMI Önem: Yüksek
•    16:45 ABD – İmalat/Hizmetler PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100’de dün TCMB’nin 200 baz puanlık faiz indirimi kararı öncesinde ve sonrasında son zamanların en yüksek gün içi volatilitesi yaşandı. Karar sonrası 1.417’ye kadar gerileyen endekste kapanış günün en yüksek seviyesi olan 1.455,42 seviyesinden gerçekleşti. Günlük işlem hacmi mart ayından sonraki en yüksek rakam olan 27 milyar TL’nin üzerine çıktı. Dün ABD’de endeksler kapanışa yakın toparlarken, bu sabah vadelilerde yataya yakın karışık bir tablo var. Asya’da piyasalar genelde pozitif tarafta yer alırken, Avrupa’da da güne sınırlı yükselişlerle başlanması bekleniyor. Dün endeks kapanışında 9,46 civarında olan Dolar/TL bu sabah 9,51 civarında seyrediyor. Bu görünüm altında endeksin güne yatay yakın bir açılış yapmasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Gün içinde yaşanan yüksek volatiliteye karşın 1.411’de bulunan trend desteği üzerinde kalmayı başaran endekste, TCMB kararı sonrası gelen ilk satışların ardından alımlar hız kazandı ve endeks günü ilk direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 1.450 – 1.460 aralığının ortasından tamamladı. Endekste olası düzeltmede ilk destek oluşturmasını beklediğimiz seviye 200 günlük ortalamanın da bulunduğu 1.447 olacaktır. Bu seviyenin hemen altında da 1.441 bir diğer güçlü destek. Bu iki seviyenin altına sarkılmadığı sürece geri çekilmeler sınırlı düzeltmeler olarak izlenebilir. Yukarıda ise 1.560 üstü gerçekleşecek bir kapanış 1.485 civarındaki son tepenin yeniden görülmesini sağlayacaktır. Endeksin henüz bu bölgeyi aşabilecek güce ulaştığını söylemenin zor olduğunu düşünüyoruz. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı