Emekli promosyonlarıyla ilgili açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından geldi. 12 milyon emeklinin yakından takip ettiği promosyon ödemeleriyle ilgili taahhüt şartının geçici olarak kaldırıldığı bildirildi.

4A, 4B ve 4C'lilerin emekli promosyon ödemelerini nasıl ve ne zaman? 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Yeni tip corona virüsüne karşı aldığımız bu önlem sayesinde risk grubunda olan emeklilerimizin ve hak sahiplerinin promosyon taahhüdü için ayrıca bir işlem yapmasına ya da bankaya gitmesine gerek olmayacak” dedi. 

Bajan Selçuk, “2020-2023 dönemi için imzalanan protokol gereği, emeklilerimiz ve hak sahiplerinden taahhütname onayı almadan promosyon ödemesi yapılamıyordu. Taahhüt şartını kaldırmaları için tüm bankalara yazı gönderdik” dedi.

Selçuk, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni corona virüsüne karşı açıkladığı tedbir paketi kapsamında da kamu bankalarımız, 76 yaş üzerindeki emeklilerimiz talepte bulunursa, aylık ödemelerini evlerinde yapacaklar” açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan corona virüsü ile ilgili kararları açıkladığı sırada emeklilere ilişkin: ” En düşük emekli maaşını 1.500 liraya yükseltiyoruz. Emeklilerin bayram ikramiyesini Nisan ayı başında ödüyoruz. Yine emeklilerimizin maaş promosyon ödemelerinin de, şubelere gitmelerine gerek kalmaksızın, doğrudan hesaplarına yatırılmasını sağlıyoruz.” dedi.