Partisinin gup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu,  "Dünyanın en yüksek enflasyonunu yaşayan ülkelerden birisiyiz şu anda. Vatandaşımız perişan vaziyette. Pazara gidin, eskiden kalabalık olan o pazarlarda tek tük insanlar geziyor şimdi. Eskiden kiloyla aldıkları ürünleri şimdi taneyle alıyorlar." dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Her kafadan ama ortak bir dil kullanılarak bize yöneltilen eleştirileri de biliyorum. Havuz medyasının bir merkezden aldığı talimatlarla başlıklar attığını da biliyorum. Ama bizim görevimiz, bütün bu zorlukların karşısında dimdik onurlu durmaktır. Bu onurlu duruşu sizlerin destekleriyle yerine getireceğiz." 

"Bunlardan birisi de Selda Bağcan'dı. Bağcan bir röportajında Adnan Kahveci'den şöyle söz eder; 'İstanbul'da ev tutmuşlar, bizi yemeğe davet ediyorlar karı koca. Kalktık gittik. Eşi demez mi sizi daha önce davet edecektik ama koltuklarımız yoktu, yeni geldi'. Düşünün Adnan Kahveci gibi adamın evinde koltuk yok. Düzgün insanlar şatafattan hoşlanmazlar. Sarayda oturan kişiye bakın, rahmetli Adnan Kahveci'ye bakın. Bir kibir abidesine bakın bir de gönlü insan sevgisiyle dolu olan bir kişiye bakın. O nedenle Adnan Kahvecilere Türk siyasetçileri her zaman ihtiyaç hissetmiştir. Hangi görüşten olursa olsun. Ama sonuçta bütün çabaların ortak noktası daha güzel bir Türkiye'yi inşa etmektir."     

"Bir gerçeği herkesin bilmesini isterim; en adaletsiz vergi, enflasyon vergisidir. Vatandaşın bütçesini vuran vergi, enflasyon vergisidir. Enflasyonun olduğu bir ülkede huzur, üretim olmaz. Pek çok sorun enflasyondan kaynaklanır."