ABD'de 11 Kongre üyesi, Başkan Biden'e yazdıkları mektupta,  'Türkiye, ABD ve müttefiklerimiz için tehlike' ifadeleri yer aldı.

NTV muhabiri Hüseyin Günay ABD’li 11 Kongre üyesinin ABD Başkanı Joe Biden’a Türkiye hakkında mektup gönderdiği bilgisini sosyal medya Twitter hesabından paylaşarak şöyle dedi:

"ABD’li 11 Kongre üyesi Biden’a Türkiye hakkında mektup gönderdi. Türkiye'ye F-16 satılmamalı yönetim satışı onaylarsa Kongre bloklar. F-35’ler S400’den dolayı verilmedi . Türkiye, ABD ve müttefiklerimiz için tehlike."

Günay, mektupta, Erdoğan'ın, Türkiye'nin Eylül'de yeni bir S-400 hava savunma sistemini satın alabileceğine yönelik yaptığı açıklamayı anımsatarak, "ABD yapımı bir uçağı, düşman gibi davranmaya devam eden bir anlaşma müttefikine göndererek ulusal güvenliğimizi tehlikeye atmayı göze alamayız" ifadelerini kulllandı.

Söz konusu mektupta şu başlıklar yer aldı:

*“Bu planların ilerlemesi durumunda Kongre'nin bu tür ihracatı engellemek için birlikte duracağından emin olsak da; ABD şu anda Türkiye hükümetine herhangi bir gelişmiş askeri teçhizatı transfer etmeyi göze alamaz"

*"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki yayılmacı projesini devam ettirdiği sürece, Türkiye bizim ulusal güvenliğimizi ve yakın müttefiklerimiz, Yunanistan, İsrail ve Kıbrıs'ın güvenliğini tehdit etmeye devam edecek. Türkiye'nin eskiyen savaş uçaklarını güçlendirmeyi reddetmenizi ve yanıtınızı dört gözle bekliyoruz."