Narin Güran cinayetiyle ilgili amca Salim Güran'ın telefonundaki tüm arama ve mesajlaşmaları sildiği teppit edilmişti. 

Narin cinayetiyle ilgili tutuklanan amca Salim Güran'ın telefonunda yapılan ilk incelemede tüm WhatsApp mesaj ve arama kayıtlarını silmek için özel bir uygulama kullandığı tespit edildi. Anne Yüksel Güran'ın da mesajları sildiği ve olay gününe ilişkin Salim Güran'ı 3 kez aradığı kayıtlarla ilgili ise "yanlışıkla" ya da "hatırlamıyorum" diyerek ifade verdiği ortaya çıktı.

Salim Güran'ın tutuklanmasına neden olan gerekçeler arasında, olay sonrası telefonundaki arama kayıtları ve WhatsApp yazışmalarını silmiş olması yer alıyor. Güran, telefonunu temizlemesiyle ilgili olarak verdiği ifadesinde, "Olaydan 10-15 gün önce telefonuma ses kaydı programı indirdim. Konuştuğum şeyleri daha sonra hatırlamak için bu programı indirmiştim. Ben ses kayıtlarını silmedim ancak olay günü arama kayıtlarını sildim. Olay akşamı kardeşim Arif'in ahırında 380 adet mermi yakalandı. Bana bunun haber verdiler. 'Tanıdık yok mu' diye sordum. Bu sebeple tüm kayıtlarını sildim" diyerek kendini savundu.

ARİF GÜRAN 380 ADET MERMİYİ HANGİ AMAÇLA BULUNDURUYORDU?

Salim Güran'ın Arif Güran'ın ahırında yakalandığını söylediği 380 adet merminin hangi amaçla ahırda tutulduğu ise halâ esrarını koruyor. 

Köyle cephanelikler olduğu yönünde yönünde ciddi iddialar da var.

 

Sivil Düşünce