Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bağlı Tavşantepe köyüne 21 ağustosta kaybolan ve 8 eylülde cesedi Eğertutmaz Deresi'nde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili her gün yeni bir detay ortaya çıkıyor. Narin cinayetiyle ilgili sır perdesi aralanabilmiş değil ancak Tavşantepe köyü ile ilgili şüpheler ve ortaya çıkan iddialar yeni gelişmeleri de beraberinde getiriyor.

HaberTürk yazarı Çetiner Çetin, katıldığı programda, Tavşantepe köyündeki ölümlere yönelik geriye dönük 10 yıllık sürecin cumhuriyet savcılığı ile jandarmanın inceleme başlatması gerektiğini vurguladı.

Çetin konuşmasında, "Narin'in hayatını kaybetmesiyle Pandora'nın kutusu açılacak. Son 10 yılda köyde ölenlerle ilgili jandarmanın, cumhuriyet savcılığının mutlaka inceleme yapması lazım.Jandarmanın bu köydeki herkesin kimliğini kontrol ederek yaşıyor mu, yaşamıyor mu incelemesi lazım. Ölenlerle ilgili de bakılması lazım. Böylesine komplike bir şey yaşanıyorsa o köyün mercek altına almak lazım." dedi.

Tavşantepe köyüne yönelik sırlar halen gizemini korurken, köyde "kaza" ya da "intihar" şeklindeki ölümlerin sebebinin ortaya çıkarılması gerekiyor.

 

Sivil Düşünce