Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde en ön safta yer alan Erzurum'u anlatmaya kelimeler yetmez.

Erzurum'un köylerinde yaylalarında hayvancılık yapan ve kuraklık sebebiyle yem sıkıntısı çeken kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermenin gayreti içindeyiz.

Medeniyetler şehri Erzurum'u eğitimde sağlıkta adalette emniyette ticarette sanayide kültürde sanatta sporda velhasıl her alanda hak ettiği yeri çıkarmanın gayreti içindeyiz.

Çünkü Erzurum bu ülkenin bu milletin vicdanıdır. Erzurum ayaktaysa Türkiye huzur ve güven içinde demektir.

İşte bugün de bu amaçla Erzurum'a kazandırdığımız eserlerin ve hizmetlerin toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Erzurum'a 385 bin metrekare kapalı alana 3500 araçlık otoparka sahip toplamda 1574 yataklı Şehir Hastanesi kazandırdık.

Bu şehir hastanemiz diğerlerinden farklı olarak kamu özel ortaklığı ile değil tamamen Sağlık Bakanlığımız tarafından yapıldı ve işletilmektedir.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığımızca tamamlanan Yol ve Sulama Tesisi, Millet Bahçesi, Park Bahçe, 11 adet Canlı Hayvan Pazarı 22 adet Mezbahane altyapı hizmetleri Kültür Merkezleri, Spor Tesisleri, Bilim Merkezi, Enerji Üretim Tesisleri açılışlarını bugün burada yapıyoruz.

Sadece bugün bu açılışların projelerin yatırım bedeli 6,8 milyar lirayı buluyor.

Erzurum, milletimize saldırana hiçbir zaman yol vermedi.

Erzurum'dan ülkesine ve vatanına daha sıkı bir şekilde sahip çıkmasını bekliyoruz.

Eser ve hizmet siyaseti ile öğretiyoruz. Bugüne kadar karşımıza eser adına hizmet adına proje adına yatırım adına tek bir somut çıkan olmadı.

Boş teneke gibi gürültü çıkarmanın yalan iftira ne istismar siyaseti yapmanın ötesinde bu ülkede hiçbir sözü olmayanlar hangi ittifakı kurarlarsa kursunlar milletimizden karşılık bulamazlar.

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır'daydım. Bu ziyaretin vesilesiyle ülkemizin son dönemde yaşadığı hadiselerin samimi bir hasbi halini etme muhasebesini yapma imkanı bulduk.

Erzurum'da sizlerin huzurunda tüm milletime bir kez daha soruyorum. Bu ülkede demokrasiyi güçlendirmek hak ve özgürlükleri genişletmek refahını artırmak için hangi adımların atılması gerekiyorsa attık.

Tarihimizin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini gerçekleştirdik mi? Gerçekleştirdik. Devletimizin ve milletimizin medeniyet müktesebatına uygun şekilde başını dik tutmak onurunu korumak için ne yapılması gerekiyorsa yaptık mı? Yaptık.

Asırlık sorunları birer birer çözdük mü? çözdük. Asırlık hayalleri birer birer hayata geçirdik mi? Geçirdik.

Aynı şekilde terörü bitirmek için her türlü riski aldık her fedakarlığı yaptık.

Teröristlerin başına Cudi Dağını Gabar'ı Tendürek'i geçirdik, onları inlerine gömdük.

Hala terör örgütlerinden medet umanlar varsa varsın kaçınılmaz akıbetlerini beklemeye devam etsinler.

Türkiye'nin bugünkü sorunlarının çözümü de yarınki hedeflerine ulaşma formülü de işte bunun için sizlerden 2023 için şimdiden destek istiyoruz.

Erzurum yanımızda olduğu müddetçe yedi düvel üzerimize gelsen ne yazar Allah'ın izniyle hepsini beraberce püskürtür yolumuza devam ederiz.

Sizlerden büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için destek isterken öyle başkaları gibi kurusıkı atıp tutmuyoruz.

Erzurum'a toplamda ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? Eski rakamla 30 katrilyon yeni rakamla 30 milyar.

Görüldüğü gibi sadece özetin özeti olarak saymaya çalıştığım hizmetlerimizi anlatmakla bitiremiyoruz. Ziya Paşa ne diyor 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.' Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde bizde lafla değil eserlerimize konuşuyoruz.

Salı günü vasıl olacağımız Kurban Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum.

Tabii bu arada Rizeli hemşeriniz olarak biliyorsunuz; Büyük bir felaketi Rize'de yaşadık ve Rize'den Bakan arkadaşlarım Sayın Süleyman Soylu gerek Ulaştırma Bakanım Adil Bey gerekse bunun yanında Çevre Şehircilik Bakanım kendileri milletvekillerimizle birlikte yaptıkları çalışma ve araştırmalarda özellikle çok büyük felakete maruz kalan yerlerde bir defa alarm afet bölgesi ilan edilmesi noktasında bizden bir beklentileri oldu. Ben de buradan oraların yapılacak çalışmayla afet bölgesi ilan edilmesi hususunda kendilerine bu haberi verelim dedim. O bölgeler İnşallah afet bölgesi olacak ve yapacağımız ilk Kabine toplantısında İnşallah teminat altına alacağız. Ölenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza şifalar diliyorum. Kaybolanların da bir an önce bulunması temenni etmek istiyorum.

Hibya Haber Ajansı