İslam İşbirliği Teşkilatı Temsilciler Komitesi toplantısında İsrail'in saldırganlığı tepkiyle karşılanırken Filistinlileri uluslararası korumaya çağırdı.

Dış İlişkiler Kaynakları, İİT Temsilcileri Komitesinin Türkiye'nin girişimiyle Cidde'de toplandığını bildirdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Temsilciler Komitesi toplantısında İsrail'in saldırganlığı kınandı.

Filistinliler uluslararası korumaya çağrılırken, İsrail suçlarından dolayı yargılanması istendi.

BM Güvenlik Konseyi ve BM organları göreve davet edildi.

'İsrail'in vahşeti yargılanmayı gerektiren bir savaş suçudur'

Geçen gün İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İsrail'in Kudüs'teki vahşetinin yargılanmak üzere bir savaş suçu olduğunu duyurdu.

İİT'ye bağlı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ramazan başında yaşanan güç yasası ve acımasız oyun Mescid-i Aksa'da namaz kılan Filistinlilere kınandı.

Bunun din özgürlüğünün ciddi bir ihlali olduğunu vurgulayan açıklamada, "Filistinlilerin Doğu Kudüs'teki evlerinden tahliyesi sırasında İsrail'in Filistin halkına yönelik vahşetinin artması, tüm sorumluların yargılanmasını gerektiren bir savaş suçudur. "

Açıklamada, "Doğu Kudüs'ü kullanmak Filistin topraklarının ayrılmaz bir parçasıdır ve İsrail bunun hiçbir bölümünü zorlayıcı önlemlerle ele geçiremez." Denildi. Söylendi. Söylendi. ifadeler dahil edildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve uluslararası toplum da "İsrail'e insanlık dışı istismardan vazgeçmesi ve kapsamlı, adil bir çözüme ulaşmak için bu çatışmayı uygulaması için baskı yapmaya" davet edildi.