Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

OECD'nin 66 kuruluş yıldönümünü geride bıraktığımız dünyanın önde gelen otuz yedi ekonomisin üye olduğu Türkiye kurucu üyelerindendir.

Küresel ekonomi idaresinin temel sütunlarından biri olan OECD'nin bir merkezi'nin Türkiye'de tesis edilmesini arzu ediyorduk.

Tokyo ve Washington’daki illere ilaveten İstanbulumuz'da faaliyete geçecek merkezin inşallah başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyorum.

İstanbul'u Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası örgütler bakımından merkez haline getirme hedefimize de böylece bir adım daha yaklaşıyoruz.

OECD İstanbul merkezi vasıtasıyla teşkilatın Ortadoğu Kuzey Afrika ve Avrasya dahil geniş coğrafyalara yönelik çalışmalarına İnşallah bundan sonra daha fazla katkıda bulunma fırsatı yakalayacağız.

Koronavirüs salgını ülkeleri iktisadi ve sosyal gelişmişlik düzeyleri ne olursa olsun küresel çaplı ağır imtihanlarla karşı karşıya bıraktı.

Salgın var olan küresel durgunluğun daha da derinleşmesine yol açtı sadece ekonomik sıkıntıların değil toplumdaki adaletsizliğin de arttığını gördük.

Bu şartlar altında OECD'i hem salgınla mücadelede hem de salgının ortaya çıkardığı iktisadi ve sosyal sorunların çözümünde yer almıştır.

İstanbul merkezinin Paris ile iletişim halinde çok daha geniş bir alanda hizmet sunmasını bekliyoruz.

Ticaret ve Dışişleri Bakanları ve  Genel Sekreter olmak üzere merkezimizin açılışında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.


Hibya Haber Ajansı