Ülke basınında yer alan haberlere göre, 22 Haziran Salı günü bir vatandaş, İngiltere'nin Kent kentinde bir otobüs durağının arkasındaki ıslak bir yığında yaklaşık 50 sayfa Savunma Bakanlığı gizli bilgileri buldu.
İsmini vermek istemeyen bu kişi, içeriğin hassasiyetini fark edince BBC'ye başvurdu.
E-posta ve PowerPoint sunumlarından oluşan bu belgeler, İngiliz savaş gemisi HMS Defender ve ordusu hakkında gizli bilgilerin yanı sıra Afganistan'daki ABD liderliğindeki NATO operasyonu sona erdikten sonra olası bir İngiliz askeri varlığına ilişkin planların ayrıntılarını içeriyor.
Belgeler arasında, bir Rus uçağının 23 Haziran'da Karadeniz'de sınırı ihlal ettiği gerekçesiyle İngiliz savaş gemisi HMS Defender'a uyarı ateşi açmasının ardından iki ülke arasındaki diplomatik krize ilişkin gizli belgeler de yer alıyor.
Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, bir çalışanın hassas savunma belgelerinin kaybolduğunu bildirdiğini belirterek, "Daha fazla yorum uygun olmaz" ifadesi kullanılır.
Bu arada Muhalefet İşçi Milletvekilleri, bir otobüs durağında son derece hassas bilgilerin keşfedilmesini "bakanlar için endişe verici olduğu kadar utanç verici" olarak nitelendirdi.
Milli Savunma Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.