Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından Ankara Güvenpark'ta yapılan anmada, İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında görevlerii başında katledilen Filistinli gazetecilerin fotoğrafları ve basın giysileri temsil edildi.

Medya İletişim Başkanı (MİM) Başkanı Serdar Arseven, İsrail'in gazetecilere yönelik sistematik saldırılarına dikkat çektiği konuşmasında, "Gazze'yi gündemimizden düşürmeyelim! İnsanlık vicdanının buluştuğu mübarek belde, Gazze. İnsanlığın Kalbi!" dedi.

Platform adına basın açıklaması yapan gazeteci Tayyar Tercan, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 112 gazetecinin İsrail'in tarafından katledildiğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütü İsrail, 98 günde 112 gazeteci öldürdü ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. İsrail, susturmak için sadece gazetecileri öldürmüyor, akıl almaz bir vahşilikle gazetecilerin ailelerini de hedef alıyor." 

Tercan, basın mensuplarının hedef haline getirilerek İsrail'in saldırı, tehdit ve sansürüyle karşı karşıya kaldığını vurgulayarak,"Askeri ve sivil hedefleri ayrım gözetmeksizin bombalamak ve gazetecileri kasıtlı olarak hedef alarak katletmek uluslararası hukukun tüm normlarına aykırıdır. İsrail görevi başındaki gazetecileri hedef alarak pek çok defa suç işlemektedir. Bunun yanında kundaktaki bebekleri katletmekten çekinmeyen Siyonist katillerin, gazetecileri katletmeyeceğini düşünmek de biraz anlamsızdır." dedi.

İsrail'in dünyanın gözü önünde savaş suçu işleyerek soykırım yaptığını söyleyen Tercan, "Basın özgürlüğünü dilinden düşürmeyen ama Filistin'de katledilen gazetecileri görmezden gelen batı ülkelerinin ikiyüzlü ve duyarsız tavrını kabul etmiyoruz. İşgalci İsrail ordusunun gazetecilere yönelik saldırılarını en sert şekilde kınıyoruz. Ülkemizde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanan bugünü, Gazze'de öldürülen gazetecilerin aziz hatıralarını onurlandırmak üzere onlara ithafen '10 Ocak Çalışırken Katledilen Gazeteciler Günü' olarak tarihe not düşüyoruz." ifadelerini kullandı.

Sivil Düşünce Haber Portalı Genel Yayın Yönetmeni Semra Polat da anma etkinliğine katılarak destek verdi.

MİM Başkanı Serdar Arseven, Anadolu Ajansı Eski Başkanı Kemal Öztürk, Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı ve Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Aslan da birer konuşma yaptı.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı