Meteoroloji'den edinilen bilgiye göre, Edirne, Kırklareli, İstanbul, Bartın ve Zonguldak'ta bu akşamdan itibaren gök gürültülü fırtına bekleniyor.

5 günlük hava tahmin raporunu da paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, resimlerdeki sıcaklıkların hangi illerde ve hangi illerde düşeceğini de duyurdu. Çöl etkisi nedeniyle 30 derecelik sıcaklıkların 10 derece düşmesi bekleniyor. Cezayir'i vuran ve sıcaklıkları neredeyse yaz değerlerine yükselten çöl etkisi yavaş yavaş ülkeden çekiliyor.

Yarın ülkenin kuzey kesimlerinde hava daha serin olacak. Yaklaşık 3 gün serin havanın devam edeceği tahmin ediliyor. Çöl sıcağının etkisiyle 30 dereceye kadar ısınır, kuzeydoğuda 20 dereceye kadar düşer.

Trakya Bölgesinde Edirne, Kırklareli, İstanbul, Bartın ve Zonguldak'ta bu gece ve gece gök gürültülü fırtına bekleniyor.

Perşembe gününe kadar sürecek serin havanın ardından sıcaklıkların yeniden yükselmesi bekleniyor. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından paylaşılan 4-10 Mayıs tarihli haftalık hava durumu tahmini şu şekilde verildi: