Bahçeli, MHP grup toplantısında yaptığı konuşmada, PKK lideri Öcalan’ın örgüte silah bıraktırması ve terörün sona erdiğini ilan etmesi durumunda, daha ileri adımların atılabileceğini belirtti.

Bahçeli, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) DEM Grup Toplantısı’nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" ifadelerini kullandı. Öcalan’ın örgütü feshetme ve terörü sonlandırma iradesi göstermesi halinde, "Umut Hakkı" çerçevesinde tecridin kaldırılması ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

MHP lideri, TBMM’nin 1 Ekim’deki yeni yasama yılı açılışında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) üyeleriyle tokalaşmasının ardından kamuoyunda tartışmalara neden olan açıklamalarına da değindi. Bahçeli, "DEM’e uzattığımız el günlerdir konuşuluyor, tartışılıyor. Bu elin ne anlama geldiği gayet açıktır. Bizim derdimiz, terörün bitmesi ve Türkiye’nin huzura kavuşmasıdır" dedi.

Bahçeli'nin Öcalan’a yönelik yaptığı bu çağrı, hem siyasi çevrelerde hem de kamuoyunda dikkat çekmeye devam ediyor.

"Türkiye'nin sorunu Kürtler değil"

"Türkiye'nin yeni bir çözüm sürecine değil, ortak aklı çalıştırmaya, dürüst ve samimi adımlara, dış dayatmalara kapalı durmaya, 1000 yıllık kardeşliği daha kuvvetlendirmeye ihtiyacı vardır, olmalıdır."

Bahçeli, "Türkiye'nin sorunu Kürtler değil, terör örgütü" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tek tek Kürt kardeşlerimin sorununu çözmek elbette mecburidir ama kolektif kimlik ve etnik temelde bir çözüme atıf yapmak vahim bir tehlikedir...Meselenin can alıcı noktası şudur: Terör örgütünün taleplerini kabul etmek tehdide boyun eğmek demektir. Terörün belini kırmak her şart ve durumda görevimizdir."

 

Sivil Düşünce