Mahkeme kararının ardından, İsmailiye'de düzenlenecek törenin ardından Ever Given'ın Çarşamba günü kanaldan ayrılmasına izin verilecek.

Daha önce, Süveyş Kanalı Otoritesi mahkemeye, Ever Given'ın Japon sahibi Shoei Kisen Kaisha Ltd. ile olan mali anlaşmazlığında anlaşmaya vardığını bildirdi.

Gemi Mart ayında Süveyş Kanalı'nda paralel olarak kanala oturdu ve gemi geçişini altı gün boyunca trafiğe kapattı. O zamandan beri mali tazminat konusundaki bir anlaşmazlık nedeniyle tutuldu.

Süveyş Kanalı İdaresi, anlaşmanın şartlarına ilişkin ayrıntıları açıklamadı. Süveyş Kanalı İdaresi önce 916 milyon dolar tazminat talep etti, daha sonra bu tazminat 550 milyon dolara düşürüldü. Yerel basında çıkan habere göre paraya ek olarak, kanala bir römorkör de verileceğini söyledi.
Para, kurtarma operasyonunu, durmuş kanal trafiğinin maliyetlerini ve Ever Given'ın kanalı kapattığı hafta için kaybedilen geçiş ücretlerini karşılayacaktı.
Ever Given, 23 Mart'ta, Süveyş kenti yakınlarındaki güney girişinin yaklaşık 6 kilometre (3,7 mil) kuzeyinde, kanalın tek şeritli uzantısının kıyısına çarptığında Hollanda'nın Rotterdam limanına gidiyordu.

(Dış Basın)