Müslüman Dünya Ligi ve Tony Blair Küresel Değişim Enstitüsü, gelecek nesil gençliğe hizmet etmek için ortak vizyonlarını bir araya getirmek için yeni bir ortaklık başlattı.

Dünyada birçoğu yoksulluk, şiddet, dışlanma ve olumsuz algılar gibi sayısız zorlukla karşı karşıya olan yaklaşık 1,8 milyar genç var. İhtiyaç duydukları bilgileri alamıyorlar veya giderek daha fazla birbirine bağlanan bir dünyada başarılı olmak için gerekli becerileri öğrenmiyorlar. Ayrıca fikirlerini paylaşma ve geleceklerini ve yaşam tarzlarını etkileyen seçimler yapma konusunda kendilerine güven veren güvenli bir platforma sahip olmadıklarını düşünüyorlar.

MWL ve TBI, dünya çapında 18'den fazla ülkede 13 ila 17 yaşları arasındaki 100.000'den fazla gence eleştirel düşünme ve diyalog becerileri kazandırmak için küresel bir eğitim programı sunmak için önümüzdeki üç yıl boyunca birlikte çalışacak.

Program, bu becerileri öğrencilerine aktarmak için aktif dinleme ve küresel iletişim konusunda 2400'den fazla öğretmeni eğitmek için dünya çapındaki okullar ve eğitim ortakları ağları aracılığıyla çalışacak.


Bu, gençler ve toplulukları arasında daha fazla karşılıklı anlayış, hoşgörü ve güven inşa edilmesine ve dini ve kültürel çeşitliliğin doğru bir şekilde algılanmasına katkıda bulunacaktır.

Program aynı zamanda farklı topluluklardaki farklı din ve kültürlerin takipçileri arasında daha geniş bir diyaloğu teşvik edecek ve gençlerin günlük yaşamlarında, ailelerinde ve topluluklarında kendilerinden farklı olanlara karşı empati ve anlayışlarından yararlanacaktır.

Bu program, dünya pandemisinin gençlik eğitimi üzerindeki etkisiyle uğraşırken daha büyük önem taşımaktadır. Diyalog becerilerini öğrenmek, anlayış ve alışveriş köprüleri kurmak, yanlış bilgilerle mücadele etmek ve gençler arasında empati kurmak için hayati önem taşır.

TBI, tartışmaları şekillendirerek ve liderlerin giderek daha fazla bağlantılı hale gelen bir dünyada açık, kapsayıcı ve müreffeh toplumlar inşa etmelerine yardımcı olmak için uzman tavsiyesi sağlayarak liderleri ve hükümetleri küresel bir gelecek için donatma misyonuna sahip bir sivil toplum kuruluşudur.

(Dış Basın)