Enes Güran'ın kolunda tespit edilen çok sayıdaki ısırık izinin kardeşi Narin Güran'a ait olup olmadığının tespitine yönelik dişlerden alınan örneklerin Adli Tıp Kurumu tarafından karşılaştıralacağı açıklanmıştı.

Ancak bugün özel bir televizyon kanalında Narin Güran cinayetine ilişkin açıklamalarda bulunan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren farklı bir iddiada bulunak, Narin'in diş izlerinin tespitinin mümkün olmadığını, cesedin deforme olduğunu ifade etti.

Eren açıklamasında, Narin'in cesedinin fazlasıyla deforme olduğunu dolayısı ile sağlıklı bir diş diş kalıp örneğinin alınabilmesinin bu şartlar altında mümkün olamayacağını söyledi

Eren açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Deforme olmuş bir cesetten bahsediyoruz. Sadece suda olması değil, su akıntısı kesildikten sonra bataklığa dönen bir yerden bahsediyoruz. Derenin içerisinde değil, sulak ve bataklık bir alana, bir cesedin deforme olması için gerekli olan her şeyin olduğu bir alana gömülmüş. Diyarbakır sıcaklığı, bataklık gibi yer, su tamamen cesedi deforme etmiş. Alınmış bir diş kalıp örneği mümkün değil. Çünkü dişler dökülmüş.

Bacak tamamen kopuk, vücut bütünlüğü var ama o ortamda vücudun çok çabuk bir şekilde çürümeye yüz tuttuğunu da bilelim.”

CESET DEFORME OLSA DAHİ DİŞLER SAĞLAM KALIR

Sivil Düşünce'nin sorularını yanıtlayan diş hekimi H.U., ceset deforme olsa dahi Nevzat B.'nin ifadesiyle, Narin Güran'ın cesedi çuvala konarak ağzı bağlı bir şekilde dere kenarına gömüldüğü için vücut bütünü bu çuvalın içerisinde, hiçbir balığın dokunamayacağı şekilde muhafaza olur. Dolayısı ile dişler çeneden ayrılsa dahi çuvalın içerisindedir ve her biri kendi konumlarına yerleştirilerek diş ve damak izi alınabilir.

EREN, KAMUOYUNU YANITLIYOR MU?

Nahit Eren yaptığı bu açıklamayla kendi tezini çürütüyor. Çünkü vücut bütünlüğü bozulmuş olsa dahi Narin'in dişleri, konulduğu çuvalın içerisinde duruyordu. Bu durum da akıllara, Narin Güran ölmeden önce işkenceyle dişlerinin sökülmüş olabileceğini ya da kimliğinin tespit edilememsi için dişlerinin sökülerek çuvalın dışında bırakıldığını gösteriyor.

 

Sivil Düşünce