Organizatörler, Tokyo 2020 Olimpiyatları açılış töreni direktörünün daha önce Holokost hakkında şakalar yaptığı yönündeki haberler üzerine görevden alındığını söyledi.

Tokyo 2020 Başkanı Seiko Hashimoto Perşembe günü yaptığı bir brifingde, 1990'larda bir komedi eyleminin parçası olan Kentaro Kobayashi'nin trajediyle dalga geçen yorumları nedeniyle kovulduğunu söyledi.
Kobayashi'nin 1998 oyununun bir video klibinde, "Yahudileri Öldürelim" adlı bir oyun hakkında şaka yaptığı ve seyircilerde kahkahalara neden olduğu görüldü.

Uluslararası bir Yahudi insan hakları örgütü olan Simon Wiesenthal Center, daha önce Kobayashi'nin geçmişteki davranışlarını kınayan bir bildiri yayınlamıştı.

Merkezin dekan yardımcısı ve küresel sosyal eylem direktörü Haham Abraham Cooper, "Bu kişinin Tokyo Olimpiyatlarına herhangi bir katılımı altı milyon Yahudi'nin anısına hakaret olur ve Paralimpiklerle acımasız bir alay konusu olur" dedi.

Kobayashi, "aptalca bir kelime seçimi" dediği şeyden pişman olduğunu söyledi.


Haber, Tokyo organizatörleri için yurtiçinde ve yurtdışında öfkeye yol açan ve tanınmış bir müzisyenin önceki zorbalık ve küfürlü davranış raporlarının ardından tören için besteyi bırakmaya zorlanmasından günler sonra gelen bir dizi utançtan sonuncusu. da su yüzüne çıktı.

Şubat ayında, bir zamanlar Japonya'nın başbakanı olan Yoshiro Mori, cinsiyetçi sözler üzerine istifa etmek zorunda kaldı. Bir ay sonra, Games'in yaratıcı başkanı Hiroshi Sasaki de popüler bir Japon kadın şovmen hakkında aşağılayıcı yorumlar yaptıktan sonra istifa etmek zorunda kaldı.

Abe töreni atlayacak
Bu arada kamu yayıncısı NHK, eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin törene katılmamaya karar verdiğini bildirdi.

Japon hükümeti, sakinler ve ziyaretçiler arasındaki sağlık risklerini en aza indirmek amacıyla daha önce Tokyo'da olağanüstü hal ve virüs kısıtlamaları ilan etmişti.

Japonya'da resmi tatil olan Perşembe günü Abe'nin ofisine hemen ulaşılamadı.


Japonya'yı temsil etmek için Rio Oyunları'nda Super Mario video oyunundan ünlü bir tesisatçı gibi giyinen Abe, Tokyo'daki Olimpiyatların filme alınmasında önemli bir rol oynadı.

O zaman, Abe ve destekçileri, Olimpiyatların, ülkenin on yıllarca süren ekonomik durgunluktan sonra yeniden dirilişini müjdeleyen ve aynı zamanda 2011'de yıkıcı bir Fukushima nükleer ve doğal felaketinden toparlanmasını işaret eden 1964 Tokyo Oyunlarına paralel olmasını umuyorlardı.

Bunun yerine küresel pandemi nedeniyle bir yıl ertelenen Oyunlar, bir dizi skandal ve aksilikle karşı karşıya kaldı

Normalde ev sahibi ülkenin büyük bir vitrini olan Cuma günkü açılış töreni, Japon medyasının 950'den az kişinin katılmaya hazır olduğunu bildirdiği gibi, yalnızca 15 küresel liderin de dahil olduğu bastırılmış bir etkinlik olarak belirlendi.

ABD First Lady'si Jill Biden'ın tören için Perşembe öğleden sonra Tokyo'ya inmesi bekleniyor ve bu da katılımını Başbakan Yoshihide Suga ile aşıları tartışmak için kullanabileceği beklentilerini artırıyor.

Biden ABD'yi geziyor ve ülkede daha fazla insanı aşı olmaya çağırıyor.

Japonların sadece üçte birinin en az bir doz aşıya sahip olması, Olimpiyatların süper yayılmış bir etkinlik olabileceği konusunda kamuoyunda endişe uyandırıyor.

Zaten COVID-19 için pozitif test eden düzinelerce katılımcı, sporcuları takım arkadaşlarını geri çekmeye ve izole etmeye zorladı.

(Dış Basın)