BİRKONFED'in canlı yayın konuğu olan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Öztrak Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın 'Türkiye’yi dünyada söz sahibi ülke haline nasıl getirdiysek mevcut sıkıntıları da aynı şekilde çözeceğiz.' sözüne yanıt verdi. Öztrak, "Türkiye dünyada söz sahibi ise bir an evvel Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplasınlar" dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye dünyada söz sahibi ise bir an evvel Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplasınlar. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun başında Volkan Bozkır Bey var. Bu İsrail meselesiyle ilgili olarak hakkaten orada çok ciddi bir zulüm çok ciddi bir katliam var bununla ilgili olarak tedbir alınması lazım.

Madem dünyada söz sahibi ülkeyiz o zaman siz söylediğiniz zaman sözünüzün dinlenmesi lazım Çin’e yapmayın mı dedik.? Ya da İsrail’e söylüyoruz dinliyorlar mı.? Şunu açık söyleyeyim Türkiye aslında sözü dinlenen ülke olma vasfını kaybetmiştir.

1-Türkiye Dış politikayı iç politika haline getirmesi 

2- Başka ülkelerin içişlerine çok karışması sonucunda dışarda sözü dinlenen ülke olma vasını kaybetmiştir.

Bugün baktığınız zaman sözü dinlenen ülkeyse Türkiye, Doğu Akdeniz’e çıkamıyoruz artık noldu orada petrol arayan gemilerimiz.? Ege Adalarında adamlar cirit atıyor. Ne yapıyoruz.? Sözü dinlenen ülke? Herkesle kavgalıyız. Kavgalı olmadığımız bir tek Azerbaycan var. Katarla bile kavga etmeye başladık. Şimdi kavga ettiğimiz bütün ülkelerle barışmaya çalışıyoruz. Mısırla barışmaya çalışıyoruz. Suudi Arabistan ile barışmaya çalışıyoruz. Herkese ayar vermeye kalktık."

Hibya Haber Ajansı