Hedefine yine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu koyan Peker, İçişleri Bakanı hakkında ‘’ süslü Süleyman’’ ve ‘’Yıldırım Demirören için Pambık Demirören ‘’ ifadelerini kullandı. Süleyman Soylu hakkında ‘’kendisinin adamı olduğunu iddia ettiği sabıkalı Erdal Aras'ın Bakan Soylu tarafından Doğru Yol Partisi MKYK üyesi ve Sancaktepe Belediye Başkan adayı yapıldığını öne sürdü.
Sedat Peker 1 saat 11 dakikalık videosuna ‘’Zafer büyüklüğü mücadelenin zorluğuyla ölçülür’’ başlığına yer verdi.
Bakan Soylu'nun DYP Genel Başkanlığı'na seçilirken kendisinin "elemanı" olan Erdal Aras'ı Sancaktepe Belediye Başkan adayı yaptığını iddia eden Peker, "Genel Başkan seçileceğin zaman paraları ben yolladım, Erdal dağıttı paraları herkese. 14 oyla seçimi kazandın. Erdal Aras'ı DYP MKYK üyesi ve Sancaktepe Belediyesi Genel Başkan adayı yaptın. 'Erdal Baba' diyordun benim adamıma. O zaman ben de senin deden oluyorum, hiyerarşide onun üstüyüm" dedi.
Peker, ‘’Annem vefat ettiğinde FETÖ’cüler beni annemin cenazesine göndermediler, anneme ne kadar düşkün olduğumu biliyordunuz. Söylediklerim doğru, halkı kandıramazsınız.
"Genel Başkanlık seçimlerini kazandığında MKYK üyeleri arasında Erdal Aras diye biri var mı? Sancaktepe Belediyesi Genel Başkan adaylığına Süleyman Soylu onu koymuş mu? Bu adam benimle yargılandığı dosyadan ceza almış mı, sabıkalı mı? Ve tüm basın, herkes bunu biliyor mu? Ya daha neyin delilini istiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Sedat Peker'in konuşmalarından başlıkların anlatım dakikaları: 

27:44 Genel uyarı
29:45 Yıldırım Demirören 
55:20 Süleyman Soylu 
58:00 Süleyman Soylu'nun iddiası
1:00:03 Flaş iddia
1:03:03 Hadi Özışık Vakti