Piyasa Gündemi

Teşvik paketi beklentileri, aşılama çalışmaları ve vaka sayılarındaki azalış eğilimi şubat ayında risk iştahını destekleyen gelişmeler olarak izleniyor. Ancak küresel toparlanma beklentileri ve destek paketiyle birlikte gündeme gelen enflasyon endişeleri ile risksiz varlıklarda artan getiriler, riskli varlıklar üzerinde son günlerde baskı oluşturuyor. Fed Başkanı Powell’ın bugün Senato’da yapacağı sunum ve vereceği mesajlar önemli olacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    13:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek
•    18:00 ABD – Fed Başkanı Powell Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Enflasyonun daha hızlı ve kontrolsüz bir artış kaydedeceğine ilişkin artan endişeler ABD uzun vadeli tahvil faizleri başta olmak üzere risksiz varlıklardaki getirilerin yükselmesine ve riskli varlıklar üzerindeki satış baskısının artmasına neden oluyor. Yurt dışındaki zayıf görünümünün etkisiyle BIST-100 Endeksi dün günü %0,62’lik düşüşle 1.550,61 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,05 – 7,06 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,01’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Güne pozitif başladıktan sonra yurtdışı piyasalardaki satıcılı görünümün etkisinde kalan BIST 100, gün içinde sarkmalar olsa da kapanışta ilk kritik destek olarak izlediğimiz 1.550’de tutunmayı başardı. Bugün için de izlediğimiz ilk destek noktası burası olacakken, buranın altında orta vade için izlediğimiz trend desteği bugün itibari ile 1.527’de bulunuyor. Herhangi bir sebeple buranın altına sarkılmasının satışları sertleştirebileceği göz önünde bulundurulmalı. Yukarıda ise izlediğimiz ilk direnç bölgesi 1.575 ile tarihi zirvenin bulunduğu 1.582 aralığı. Bu bölge geçilemediği sürece gün içi yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü koruyoruz.  

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı