1997'de Fransa Paris'teki şok edici ölümünden önce Prenses Diana ile en son temasa geçen arkadaşı Richard Kay, telefon görüşmesinin ayrıntılarını yeni bir belgeselde açıklayacak.
24 Haziran'da ITV'de yayınlanacak olan belgeselde Kay'in Galler Prensesi ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamaları basına yansıdı. Richard Kay, hem Kraliyet muhabiri hem de Prenses Diana'nın arkadaşı olarak biliniyor.
Galler Prensesi, o gece Kay ile konuştuktan sonra paparazzilerden kaçarken bir trafik kazasında 36 yaşındayken öldü. Kay, "Polis, en son benimle temas kurduklarını söyledi" dedi.
Kay o dönem 15 ve 12 yaşlarında olan Prens William ve Prens Harry’nin annesinin “epey iyi bir yerde” olduğunu ancak “geri dönüp oğullarını görmek istediğini” söyledi.
Kay, Prenses Diana'nın yeni bir başlangıç yapmaya hevesli olduğunu belirterek, "Gerçekten yeni bir başlangıç yapıp farklı bir şey denemek istedi" dedi.
Kraliyet muhabiri ayrıca Galler Prensesi'nin "yeni bir Krallık türü keşfetmek" istediğini söyledi.
Belgeselin yayınlanacağı ITV'nin yönetmenlerinden Jo Clinton-Davis, 60. doğum gününde Prenses Diana'nın hayatına farklı bir bakış açısı sunmak istediklerini belirtti. Prenses Diana yaşasaydı 1 Temmuz'da 60 yaşına girecekti.
Ölümünden yıllar sonra bile kendisi hakkında birçok iddiada bulunan Galler Prensesinin ismini, Prens Harry ve Meghan Markle'ın yeni doğan kızlarına verdi.