Tesla hisseleri, Elon Musk'ın satışların artacağına dair cesur öngörüsünün yatırımcılara hala elektrikli otomobil satışı olan ana işini büyütmek istediğine dair güvence vermesiyle Perşembe günü yaklaşık yüzde 22 artışla on yılı aşkın bir sürenin en büyük tek günlük kazancıyla kapandı. Kapanışta şirketin piyasa değerine yaklaşık 150 milyar dolar eklendi.

Musk, önümüzdeki yıl satışlarda yüzde 20-30'luk bir büyüme öngörerek 2025'in ilk yarısında uygun fiyatlı bir araç piyasaya sürme sözü verdi ve üretim maliyetlerini düşürme çabalarının üçüncü çeyrekte marjları artırdığını söyledi.

Hisse senedi, yaklaşık 200 milyon hisse hacmiyle 262,2 dolara yükselerek seansın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu, Mayıs 2013'ten bu yana en büyük kazanç oldu ve Musk'ın yakın zamanda tanıtılan robot taksi gibi yeni projelerle dikkatinin dağıldığı endişeleriyle son zamanlarda yaşanan kayıpları sildi.

Musk, Tesla' yı elektrikli araç pazar liderliğinden bir yapay zeka ve robotik şirketine dönüştürüyor, ancak yeni odağı için henüz ayrıntılı bir iş planı ortaya koyamadı. Yatırımcılar, bu ayın başlarında bir robotaksi etkinliğinin ayrıntılardan yoksun olmasının ardından Tesla hisselerini sattı.

Hibya Haber Ajansı