ABD'nin, yıllardır sürdürdüğü Venezuela'ya yönelik yaptırım politikasını gevşetmesini beklediklerini ifade edenCumhurbaşkanı Maduro, "Artık anlaşma zamanı. Venezuela bir fırsatlar ülkesine dönüşecek. Bir yolunu bulabiliriz. ABD ve Venezuela arasındaki ilişkileri normalleştirmek." açıklamasında bulundu.
Haber merkezine konuşan Maduro, hükümetinin diplomatik ve ticari gerilimleri karşılıklı saygı ve uzlaşmayla hafifletmek için ABD Başkanı Joe Biden yönetimiyle müzakere etmeye çalıştığını söyledi.
ABD'nin, yıllardır sürdürdüğü Venezuela'ya yönelik yaptırım politikasını gevşetmesini istediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Maduro, "Artık anlaşma zamanı. Venezuela bir fırsatlar ülkesine dönüşecek. Bir yolunu bulabiliriz. ABD ve Venezuela arasındaki ilişkileri normalleştirmek." dedi.
"YAKINDA İYİ HABERLER OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"
Venezuela Hükümeti olarak muhalefetle yoğun müzakereler yürüttüklerini hatırlatan Maduro, ülkede ulusal, bölgesel ve belediye seçimlerinin yapılacağı bir "mega seçim" önerdi.
Söz konusu seçimlere Avrupa Birliği (AB), Afrika Birliği ve seçim uzmanlarının yanı sıra birçok kuruluşu davet edeceklerini belirten Maduro, "Bu mega seçimler için çok yakında iyi haberlerin geleceğini düşünüyorum" dedi.