Yargıtay 16.Ceza Dairesi, Çarşı davasının 29 Aralık 2015 tarihinde İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği kararla çocuk inceliklerini tamamladı.

Daire, sanıklar hakkında verilen beraat kararını oybirliğiyle bozdu.

Kararda, Gezi Parkı'nın bir kısmına yapılması planlanan Taksim Kışlası'nın kapatılması bahanesiyle eylemler başlatıldı, "PKK / KCK, DHKPC, TKP gibi yasadışı silahlı terör örgütlerinin eylem ve eylemlerini çevirin. / ML-TİKKO, MLKP ve marjinal gruplar propaganda platformlarına. " Ve tüm bu grupların koordineli bir şekilde hareket ettiği kaydedildi.
İstanbul 30.Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Gezi olayları olarak anılan eylem, ülke genelinde 5 bin 533 protesto gerçekleştirildiği ve 348'i katil olmak üzere 7 bin 638 kişinin protesto edildiği belirtildi. İstanbul. bu olaylar için kamu davası açıldı.

Kararda, Taksim Gezi olaylarının yürütüldüğü ve somut olayın birlikte değerlendirildiği İstanbul 30.Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu dosyası, Cumhurbaşkanlığına (ardından Başbakanlığa) doğrudan zarar yasası ve "feshetme suçu" Türkiye Cumhuriyeti hükümeti veya görevini yerine getirmesini engellemeye çalışıyor "Usul davasında yargılamanın devam etmesine karar vermenin hukuka aykırı olduğu kaydedildi. dava ve duruşmalardan usulüne uygun olarak haberdar edilmeden.

İstanbul 30.Ağır Ceza Mahkemesi'nin Gezi Parkı olaylarına ilişkin kararında ve bu dosya arasındaki hukuki ve fiili irtibat dosyasında "beraat kararlarının soruşturulması neticesinde üyeliğine ilişkin karar verildiği belirtildi. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tespit ve tespitine göre. "Şımarık yemek yediği söylendi.

Kararda, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" açısından iletişim ve video kayıtlarının tespitini kabul etmedikleri belirtildi. Gangsterlere bu suç anlatıldı, kameraya söylendi, televizyonlardan alınabilecek kayıtlar sağlanamadı, görüntülerin ve kayıtların sanıklara ait olup olmadığı ve gibi kurumların raporları alınmadan karar verildi. Adli Tıp, TRT ve TÜBİTAK kayıt altına alındı.