Optimar Araştırma Şirketi, yaptkları anket sonucunda, halkın yüzde 73’ünün Çin’de başlayıp dünya geneline yayılan koronavirüsten endişeli olduğunu, yüzde 89’un da kişisel önlemlerle hastalıktan korunmaya çalıştığını kaydetti.

Optimar Araştırma Şirketi, Aralık 2019'da ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan Koronavirüs Avrupa'yı en çok etkileyen salgın hastalıkla ilgili 10-18 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiği ‘Türkiye’nin Nabzı’ araştırması kapsamında Kovid-19 virüsünün Türk halkına nasıl yansıdığını ortaya koydu. Araştırma 26 şehirde 2007 vatandaşla gerçekleştirdi. Anket toplumun yüzde 72.9’unun yeni tip koronavirüsün Türkiye’ye de yayılmasından endişeli olduğunu gösterdi.

"ELLERİMİ BOL BOL YIKIYORUM" 

Araştırmaya göre, halkın yüzde 88.7’si hastalıktan korunmak için kişisel önlem aldığını, önlem alanların yüzde 30.6’sını “ellerimi bol bol yıkıyorum” diyenler oluştururken yüzde 16.2’lik bir kesim “maske ve kolonya kullanıyorum” dedi. Yüzde 14.3’lük kısmı ise “kişisel temizliğime önem veriyorum” diyenlerden oluştu. 

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMALARI YETERLİ BULUNUYOR

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarının yeterli bulunup bulunmadığı sorusuna ise toplumun yüzde 40.5’i “açıklamaları tamamıyla yeterli buluyorum”, yüzde 33.6 “yeterli ancak artması gerekebilir”, yüzde 25.9 ise “açıklamaları yeterli bulmuyorum” dedi.