Yükşel şu ifadelerde bulundu:

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin imzalanmasının üzerinden tam 72 yıl geçti. 2. Dünya savaşı enkazları sonrası, devletler bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması konusunda birleşmişlerdir. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi 10 Aralık 1948’ de özgürlük, adalet ve barış” için Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından Paris’te kabul edilmiştir.

 

Kadın hakları, çocuk hakları, işçilik hakları diye ayırdığımız her şey insan olmanın getirdiği ve gerektirdiği haklardır. İnsan hakları bireyin, dil, din, ırk, cinsiyet, sınıf fark etmeksizin, yalnızca insan olmasından dolayı sahip olduğu haklardır.

 

Evrensel Bildirge 72. Yılında.. Ancak dünya olarak bunun gerçekleştiğini söylemek imkânsız. Daha 2 gün önce 8 Aralık 2020 tarihinde Avrupa’nın göbeğinde, dünyanın en büyük futbol müsabakalarından biri olan UEFA Şampiyonlar Liginde ülkemizi temsil eden, Medipol Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya karşı, ten renginden dolayı Rumen 4. Hakem Constantin Sebastian Coltescu tarafından yapılan ırkçı söylemle dünya ayağa kalkmıştır.  Biz de İYİ Parti olarak ırkçı söylemi kınıyor, insan haklarına karşı yapılan her müdahalenin karşısında olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha ilan ediyoruz.

 

Sosyal devlet anlayışı, sağlık hakkı, fikir ve ifade hürriyeti, ekonomik adaleti sağladığında;  basını özgür, mahkemeleri bağımsız, hâkimleri tarafsız yapmayı başardığında, dünya üzerinde refaha kavuşmayan ülke kalmayacaktır. Üstünlerin hukukunu değil, hukuku üstün kıldığımızda, evrensel bildirge de amacına ulaşacaktır.

 

Türkiye 2020 yılı içerisinde yapılan bağımsız araştırmalara göre hukuk devleti sıralamasında 128 ülke arasında 107. sıraya gerilemiş durumdadır.

 

Cezaevleri ağzına kadar doludur. İktidarın güvenlik politikası, suç ve suçluların önlenmesi yerine cezaevlerinin çokluğu ve doluluğu ile övünmektir. Engelli vatandaşlarımızın sorunları çözüme kavuşturulmamaktadır. Engellilerin istihdamı ve sosyal hayata katılmalarının önündeki engelleri 18 yıldır kaldırmamaktadır.

 

Kadına karşı şiddeti engellemek için hükümet üstüne düşen yükümlülükleri yerine getirmemektedir. Çocuk istismarcıları, her geçen gün ülkemizin en acı sonuçlarına sebebiyet vermeye devam ediyor. İstismarcılar, caniler artık sosyal medyada yargılanıyor. İnsanlar sorunlarını sosyal medya gündem çalışmaları ile hükümete ulaştırmaya çalışıyor.

 

Tüm bu karamsar tabloya rağmen biz umudumuz var diyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cennet vatanımızda geleceğe umutla bakmak için pek çok sebebimiz var. Kadınlar, dezavantajlı gruplar, öğrenciler, atanamayan öğretmenler, EYT’liler, evladına ilaç getirmek için yardım kampanyası düzenlemesine valilikler tarafından izin verilmeyen SMA hastası çocuk ebeveynleri ve daha birçok mağdur ses yükseltiyor.

 

Biz İYİ Parti olarak meclisteki sesiniz olmak için, insanın insanca, özgürce yaşaması için yanınızdayız. Söz veriyoruz.


Hibya Haber Ajansı