Babalar Günü’nde En Güzel Hediye İletişim: 10 Babadan 9’u Konuşalım Artık Diyor

Konuşalım Artık çalışmaları ile üç yıldır çay eşliğinde kaliteli iletişimin önemine dikkat çeken Lipton, Babalar Günü öncesinde yürüttüğü araştırmada Türkiye’de babalar ile çocukların iletişimini inceledi. Araştırma sonuçları 10 babadan 9’unun, 10 çocuktan 8’inin birbirleriyle daha sıcak bir iletişim kurmak istediğini gösteriyor. Sonuçları yorumlayan Psikolog Beyhan Budak ise “İletişimdeki kopuklukları aşmak ve beklentileri karşılamanın tek yolu kaliteli iletişim kurmaktan geçiyor.” diyor.

Dünya çapında gerçekleştirdiği iletişim çalışmalarıyla çay eşliğinde kaliteli iletişimin önemine dikkat çeken Lipton, çayın sosyalleştirme gücüne odaklanan ‘Konuşalım Artık’ çalışmalarına Babalar Günü’ne özel bir araştırma ile devam ediyor.  Marka bu kapsamda Babalar Günü’nde “Babalarımız ve Çocuklarımız için #KonuşalımArtık” diyerek babalar ve çocukları arasındaki iletişimin dinamiklerini mercek altına aldığı bir araştırma gerçekleştirdi. 

Araştırmanın çarpıcı sonuçları arasında babaların hissettiği iletişimsizlik hissi dikkat çekiyor. Öyle ki babaların yüzde 88’i çocukların anne ile iletişimi daha iyi derken yüzde 70’i “En son babalar duyar” diyor. Oysa araştırmaya katılan babalar da çocuklar da birbirleriyle iletişim kurmanın kendilerine aslında çok iyi geldiğini belirtiyor. Özellikle babalar çocuklarıyla sohbet etmekten büyük keyif alıyor. Fakat araştırma sonuçları Türkiye’de hem babalar hem de çocuklar için kurulan kaliteli iletişimin henüz yeterli boyutta olmadığını ortaya koyuyor. Babaların yüzde 87’si çocuğu ile daha açık ve sıcak bir iletişim kurmak istediğini belirtirken bu oran çocuklarda yüzde 78.