10 bebek panda, güneybatı Çin eyaletinin Chengdu kentindeki üretim merkezinde Çin yeni yılı için poz vererek fotoğraf çektirdiler. Hepsi de 2020 yılı içinde Çin’in Dev Panda Koruma ve Araştırma Merkezi’nde dünyaya gözlerini açan bebek pandalar, bakıcıları tarafından kameralar önünde tutulup poz vermeleri sağlanarak Çin Yeni Ay Yılı vesilesiyle tüm dünyaya iyi dileklerini yolladı.
 

En küçüğü dört ay önce doğan bebek pandalar ortalama altı aylık. Aralarından biri, 2020 yılının en hafif pandası olarak, doğduğunda tam 57,1 gram ağırlığındaydı. Merkezin uzmanlarından Zhang Guiquan, merkezlerinin geçtiğimiz yılda, doğal çiftleşme yoluyla doğmuş tam 25 bebek pandayı başarıyla büyüttüğünü açıkladı.  

 

Söz konusu merkezin uzmanları, Covid-19 salgınına karşın yabancı meslektaşları ile “bulut iletişim” yoluyla iletişim kurdu ve geçtiğimiz yıl içinde dört minik panda da Çin dışındaki ülkelerde doğdu. Bugün itibarıyla bu merkezde 330 panda yaşıyor bu sayı, dünya üzerinde kapalı yerde yaşayan toplam panda sayısının yarısından fazla. Doğal koşullarda yaşayan panda sayısı ise 1980”de 1114 kişiyken bugün 1864’e çıktı. Pandaların doğal yaşam alanları 2,58 milyon hektarlık bir alanı kapsıyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı