T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği, TÜRSAK Vakfı’nın danışmanlığı ve iş birliği ile sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri amacıyla farkındalık yaratan “Geleceğin Sineması” yarışmasında finale kalan 20 proje ön jüri toplantısı sonucu belirlendi. 

Sinema öğrencilerinin nitelikli kısa filmler yapabilmeleri için gerekli maddi ve ayni imkanları yaratabilmek adına T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK)’nın danışmanlığı ve iş birliğiyle bu yıl 18. kez düzenlenen Geleceğin Sineması yarışmasında finalist isimler açıklandı. Hayallerindeki kısa filmi çekmek için önemli bir adım atan 20 ismin projesi, 16 Nisan Cuma günü gerçekleştirilen ön jüri toplantısının ardından belli oldu. Ön jüri üyeleri bu yıl toplam 160 projeyi değerlendirdi.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden öğrencilerin kurmaca, deneysel, belgesel ve animasyon türündeki projeleriyle katılım gösterdiği yarışmada Deniz Altun’un Ahadî, Seher Davran’ın Anahtarlar, Nadir Kağan Kocakaya’nın Anı Rüyası, Görkem Arslan’ın Apati, Yalçın Dilsiz’in Armonika, Hakan Erdal’ın Bagajdaki Yabancı, Emirhan Cangül’ün Balık, Ayşenur Karasu’nun Biz Bir Aileyiz, İlcan Edgar Özuluca’nın Cevher, Baran Kaya’nın Gece Görüşü, Işın Akpınar’ın Kırmızı Pabuç, Cüneyt Işık’ın Kuş Olsam, Furkan Rıza Demirel’in Manşet, Dicle Kaplan’ın Patlama, Kemal Akçay’ın Portakal Suyu Gibi Hisseden Adam, Turan Haste’nin Rutubet, Derya Eroğlu’nun Tekerler, Tuvana Simin Günay’ın Uzak İklimlerin Kokusu, Esen Demir’in Yankı ve Ozan Dindarik’in Yasak Havuç adlı senaryoları finale kaldı.

Finale kalan 20 proje arasından kazanan 10 isim ve yarışmanın birincisi, BKM CEO’su Zümrüt Arol Bekçe başkanlığında; Nişantaşı Üniversitesi / Radyo, TV-Sinema Bölüm Başkanı ve Dekan Yardımcısı Burcu Kurtiş, Yönetmen ve Senarist Emre Kavuk, Oyuncu Yiğit Kirazcı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Yavuzkanat'ın yer aldığı ana jüri tarafından belirlenecek.

Kazanan 10 projeye altışar bin TL destek verilecek

18 yıldır T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen Geleceğin Sineması’nda bu yıl 10 projeye altışar bin TL maddi destek ve danışmanlık desteği verilecek. “Geleceğin Sineması” bir yandan Türk Sineması’nın geleceğine giden yolunu aydınlatırken bir yandan da akademik başarıları için film yapması gereken öğrencileri daha iyi projeler hayal edebilmeleri konusunda motive etmeye devam edecek.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiler ve güncel duyurular geleceginsinemasi.com adresi ve TÜRSAK Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. 

 

Hibya Haber Ajansı