Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, 28 Şubat davasında 14 sanık hakkındaki hükmün kesinleşme kararının infaz savcılığına gönderilmesinin ardından, savcılık sanıklar hakkında yakalama kararı çıkardı.

Bunun üzerine aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Çevik Bir’in bulunduğu 7 eski general tutuklanarak cezaevine konuldu.

Emekli generaller Çetin Doğan ile Çevik Bir, Bodrum ve Milas’ta gözaltına alındı. Adliyedeki işlemlerin ardından Çetin Doğan ve Çevik Bir, Muğla Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Ankara'da bulunan Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yıldırım Türker de gözaltına alındıktan sonra cezaevine gönderildi.

Emekli korgenerel Hakkı Kılınç ise Antalya Manavgat'ta tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna konuldu.

Yargıtay 9 Temmuz'da cezaları onamıştı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 28 Şubat davasına ilişkin temyiz incelemesini 9 Temmuz'da tamamlamıştı.

Cezaevine konulması için hakkında yakalama kararı çıkartılan isimler şöyle: “Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay Harekât Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi, Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak, eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç ile emekli generaller Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Saner, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker.

(Dış Basın)