İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan resmi rakamlar, plana 6,02 milyon başvuru yapıldığını gösterdi. 30 Haziran'a kadar tamamlanan toplam başvuru sayısı 5.446.300 oldu.

İngiltere'den 5,3 milyondan fazla, İskoçya'dan 291,200, Galler'den 98,600 ve Kuzey İrlanda'dan 98,400'den fazla başvuru olmuştur.


İçişleri Bakanlığı sözcüsü, "Yalnızca Haziran ayında 400.000'den fazla başvuru da dahil olmak üzere başvurulardaki artış, yaklaşık 570.000 bekleyen başvuru olduğu anlamına geliyor" dedi.

İçişleri Bakanlığı, karmaşık olmayan başvuruların çoğuna beş gün içinde hâlâ karar verildiğini ekledi. Bakanlık ayrıca başvuruları mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırmak için ekstra kaynak sağlarken, örneğin devam eden bir ceza kovuşturmasının sonucunu beklemek gibi, uygunluk aşamasında tutuldukları için yaklaşık 5.000 eski dava ilerleyemez.

AB Uzlaşma Planı, İngiliz hükümeti tarafından AB, AEA (Avrupa Ekonomik Alanı) ve İsviçre vatandaşlarının Brexit'ten sonra İngiltere'de yaşamaya devam etmek için başvuruda bulunmalarına izin vermek için tasarlandı.

İngiltere'de yaşayan ancak süresiz kalma izni olmayan AB vatandaşları, 30 Haziran'a kadar programa başvurmak zorunda kaldı.

 

Londra Postası