Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Afganistan'daki durumdan kaynaklanan "beklenmedik derecede acil" mülteci ihtiyaçlarını karşılamak için 100 milyon dolara kadar acil durum fonu yetkilendirdiğini söyledi.

Beyaz Saray Cuma günü yaptığı açıklamada, Biden'ın aynı ihtiyaçları karşılamak için ABD devlet kurumlarının envanterlerinden 200 milyon dolarlık hizmet ve makalenin serbest bırakılmasını da onayladığını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri, ABD hükümeti için çalıştıkları için Taliban tarafından risk altında olan özel göçmen vizeleri (SIV'ler) için binlerce Afgan başvuranı tahliye etmeye hazırlanıyor.
Tahliye edilenlerin ve ailelerinin ilk partisinin ay sonundan önce Virginia'daki bir ABD askeri üssü olan Fort Lee'ye uçması ve vize başvurularının nihai olarak işlenmesini beklemesi bekleniyor.

Pentagon Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Richmond'un yaklaşık 48 kilometre (30 mil) güneyindeki tesise yaklaşık 2.500 Afgan getirilebileceğini söyledi.

Biden yönetimi, SIV başvuru sahiplerini ve ailelerini barındırmak için ABD'deki ve denizaşırı ülkelerdeki diğer ABD tesislerini gözden geçiriyor.

2001 ABD liderliğindeki işgalden sonra ABD hükümeti için çevirmen veya başka işler olarak çalışan Afganlar için özel göçmen vizeleri mevcuttur.

Perşembe günü, ABD Temsilciler Meclisi, boru hattındaki tüm potansiyel olarak uygun başvuru sahiplerini kapsayacak şekilde 8.000 kişiye verilebilecek SIV sayısını artıracak bir yasa çıkardı.

ABD'li yetkililer, bu tür yaklaşık 18.000 başvurunun işleme alındığını söylüyor.

Cuma günü erken saatlerde Kanada hükümeti, son 20 yılda Kanada ile çalışan potansiyel olarak binlerce Afgan'ın yeniden yerleşimini hızlandıracağını söyledi, ancak kimin uygun olacağı veya şu anda Taliban'dan tehlikede olan insanlar hakkında çok az ayrıntı verdi. . . gelmeye başla.

Hükümet, kendilerini ve ailelerini destekleyen Afganların Taliban tarafından tutuklanma ve hatta ölümle karşı karşıya kalacağından korkan Kanadalı gazilerin baskısıyla karşı karşıya kaldı.

(Dış Basın)