Dava, Trump'ın Capitol saldırısını kışkırttığını ve cumhurbaşkanlığı seçiminin onaylanmasını engellemek için komplo kurduğunu iddia ediyor.
Yedi ABD Capitol Polis memurundan oluşan bir grup, eski Başkan Donald Trump'ı 1 Ocak'ta kasten şiddetli bir çete göndermekle suçlayarak dava ediyor.

Washington DC'deki federal mahkemede açılan davada, ABD eski başkanı Donald Trump "Ku Klux Klan Yasası'nı ihlal etmek için beyaz üstünlükçüler, şiddet yanlısı aşırılık yanlısı gruplar ve kampanya destekçileriyle birlikte çalıştı ve ülkede yasadışı bir şekilde kalmak için yerel terör eylemleri gerçekleştirdi. " iddia edilmektedir. 

Dava, beşi siyahi olan yedi memur adına Hukukçular Sivil Haklar Komitesi tarafından açıldı. Eski başkan, Trump kampanyası, Trump müttefiki Roger Stone ve aşırı sağ grupların üyeleri, 1 Ocak'ta Capitol ve Washington'da bulunan Proud Boys ve Oath Keepers'ı adlandırıyor.

71 sayfalık dava, memurların Trump ve destekçilerinin 6 Ocak'a kadar geçen aylarda "Kongre'nin seçim sonuçlarını güç, korkutma ve tehdit kullanarak onaylamasını engellemek" için komplo kurduğuna dair iddialarını detaylandırıyor.

Davada ayrıca isyan sırasında yetkililere karşı ırkçı sıfatların yanı sıra "saldırganlar tarafından fiziksel olarak vurulma ve saldırganlar tarafından püskürtülen zararlı biber gazı, ayı spreyi, yangın söndürücüler ve diğer kirletici maddelere maruz kalma" nedeniyle maruz kaldıkları yaralar da açıklanıyor.

(Çeviri Haber-Dış Basın)