Eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in kızı olan ve Trump'ı eleştiren ABD Temsilcisi Liz Cheney, eski cumhurbaşkanının Cumhuriyetçi müttefiklerinin öfkesini daha da artırma riskine karşı bir tweet attı.

Twitinde, "2020 başkanlık seçimleri çalınmadı. Bu büyük bir yalan yayıyor, hukukun üstünlüğü sırtını dönüyor ve demokratik sistemimizi zehirliyor." diyen Cheney, Trump'ın adından bahsetmeden tweet attı.

Bu Pazartesi günü erken saatlerde Trump, başkanlığı sırasında eleştirmenler tarafından benimsenen "büyük yalan" terimine ve "yalan haberlere" el koyan bir açıklamada yer aldı.

"2020'nin Hileli Cumhurbaşkanlığı Seçimi bugünden itibaren BÜYÜK YALAN olarak bilinecek!" Trump dedi.

Başkan Joe Biden, Trump'ı 7 milyondan fazla oyla yendi ve o sırada Trump'ın dolandırıcılık iddiaları mahkemeler, eyalet ve federal seçim yetkilileri tarafından defalarca reddedildi.

Kamuoyu yoklamaları, Trump'ın sayısız Cumhuriyetçi seçmen tarafından sahtekarlık yaptığı iddialarını kabul ediyor ve bu, Biden'ın zaferinin belgelenmesini durdurmak için başarısız bir girişimde ABD Başkenti taraftarları tarafından 6 Ocak'ta ölümcül bir isyanın ateşlenmesine yardımcı oldu.