Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 194,671,286 – tedaviye pozitif cevap veren 135,855,435 – ölü sayısı 4,165,011 kişiye ulaşmıştır. 

Piyasa katılımcıların risk algısında delta varyantının kapanmalara nende olarak ekoonmik aktiviteyi olumsuz etkileyebileceği teması yer alırken, bu olası negatif duruma fiyatlamaların adaptasyonu sürmektedir. Bu haftanın en önemli gelişmesi olarak izleyeceğiz Fed faiz kararı ve Başkan Powell açıklamalarında risk algısını bozabilecek negatif şok gelme ihtimali düşük olurken, Powell’ın güvercin duruşunun sürmesini bekliyoruz. Fakat aşırı güvercin duruşa karşı varlık alımlarını azaltabiliriz söylemi ile hafif şahinlik teması dengeyi bulmak için devreye girebilir.

ABD hisse senetleri/endekslerde yükseliş sürerken, arkasında yatan yatırım hikayesi enflasyon üzerinde getiri sağlama olmaktadır. Bu artış, enflasyon beklentilerini yükseltirken, ABD reel getirilerini aşağıya çekmektedir. Ayrıca bu durum bir noktada USDJPY paritesine aşağı yönlü baskı yapması beklenebilir.

Güçlü $ - zayıf € teması yeni normal olurken, ABD 10 yıllık 200 günlük ortalaması (1.2697) üzerinde hareketini sürdürmektedir. 10 yıllık piyasanın risk barometresi olduğu için şimdilik en kötüsünün geride kaldığı yorumu yapılabilir.

ABD – Çin arasında gerilim sürerken, iki liderin görüşme olasılığına karşı açık kapı bırakılmaktadır.

Çin, ülke içinde fiyatları düşürmek için çelik ihracatına vergi getirebileceği yönünde kaynak haberleri yer almaktadır.

Tesla ikinci çeyrek finansal sonuçlarında beklenti üzerinde pozitif sürpriz yaparak $1.1 milyar olarak açıklamıştır. Tesla’nın yıl sonu teslimatlarının uzun dönemli hedefi olan %50 büyüme üzerinde olacağı beklentisi pozitif katalist olmaktadır.  Hisse fiyatı %3.2 yükselerek pozitif tepki vererek SP500 endeksini tekrar zirveye taşımıştır. 

ABD hisse senetleri ve endeksler için finansal sonuçları takip edeceğiz.

Amazon, kripto varlıkları ödeme aracı olarak kabul edeceği yönünde çıkan haberleri yalanlamıştır.

Fiyatlama reaksiyonları;

S&P500 endeksi 4409 seviyesinde fiyatlanmaktadır. 
Dolar temasında  (klasik $ endeksi) 92.60 seviyesinde hareket etmektedir.
ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,2812 seviyesinde bulunurken, 10 yıllık başa baş tahvil faizi (enflasyon algısı için takip!) %2,3949 seviyesinde bulunmaktadır.
EURUSD paritesi 1.1803 seviyesinde bulunmaktadır.
Altın $1798 ile $1800 psikolojik seviyesi altında hareket etmektedir. 
Gümüş $25.21 seviyesi ile $26 psikolojik seviyesi altında hareket etmektedir. 
Altın / gümüş rasyosu 71.13 seviyesinde bulunmaktadır.
USDTRY paritesi 8.5650 seviyesi ile 8.60 seviyesi altında hareket etmektedir.
Türkiye 5 yıllık CDS 383.79 ile 400 seviyesi altında hareket etmektedir.

Türkiye corona virüs durumu;

 

 

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı