Press TV'nin web sitesine erişen kullanıcılar, presstv.com web sitesinin bazı yasaların gerektirdiği şekilde ABD Yönetimi tarafından ele geçirildiği ve engellendiği konusunda bilgilendirildi.
Ayrıca aynı mesaj Al-Masira ve Al-Alam sitelerinde de yer aldı.
Mesajda kanal müsaderesinin gerekçesi olarak belirtilen ABD yasaları, sivil müsadere (cezai mülkün devlete devredilmesi veya bir suçun işlenmesinin kolaylaştırılması), cezai müsadere (bir kişi tarafından işlenen bir suç için mülke el konulması), olağandışı ve olağanüstü durumları içerir. Söz konusu tehdit, ulusal acil durum bildirimi mesajı henüz ABD tarafından teyit edilmemiş olması sitelerin hacklenmiş olma ihtimalini artırıyor.
Öte yandan sitelere yalnızca ABD'den erişilemeyeceği, yani yalnızca ABD alan adlarına el konulduğu belirtiliyor.
Al-Alam ve PressTV, İran'ın devlet medya kuruluşu olan İran Radyo ve Televizyon Kurumu'na aittir. Al-Masirah ise 2012 yılında Yemen'in Husiler olarak da bilinen Ensarullah hareketi tarafından Lübnan'ın Beyrut kentinde kuruldu.
Geçen Ekim ayında Twitter, Al-Masirah'ın hesabını net bir sebep olmadan askıya aldı. Ocak ayında Facebook, PressTV'nin ana sayfasını herhangi bir uyarı veya açıklama yapmadan silmiş, ancak haber ajansının itirazı üzerine yeniden açmıştı.


Kıbrıs Postası