ABD’de teşvik paketi başta olmak üzere, gelen haberler ile ABD Piyasaları rekor kırmaya devam ediyor. Özellikle istihdam verisi olmak üzere ABD’den gelen verilerin ortaya koyduğu tablo sonrasında mali yardımın gerekliliği ve 1,9 trilyonluk teşvik paketi, küresel piyasaları yukarı çekmeye devam ediyor. Ayrıca dünya genelinde coronavirüs aşılama çalışmalarının devam ettiğini hatırlatalım.

 

 

 

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe Asya Piyasaları ve ABD vadelilerine paralel olarak %0,24 oranında artışla 1.538 seviyesinden başlangıç yaptı. Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda önemli bir veri akışı olmazken, gözler TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın ekonomistler ile yaptığı toplantıya çevrildi. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, iletişim stratejisinin bir parçası olarak yürütülen yatırımcı toplantıları çerçevesinde ekonomistlerle düzenlenen toplantıda konuştu. Ağbal, Merkez Bankası'nın kurun düzeyini etkilememek şartıyla rezerv biriktirmeye başlayabileceğini söyledi. Başkan, tüm kararların fiyat istikrarı önceliğiyle alınacağını vurguladı. Ayrıca Ağbal, 2020 yılında büyümenin %2,5, 2021 yılının ilk çeyreğinde ise %4-5 civarı bir büyüme beklediğini kaydetti. Açıklamaların ardından endekste alımlar özellikle bankacılık sektörü önderliğinde hızlandı. Bankacılık sektörü endeksleri %3’ün üstünde primlendi.BİST100 endeksi yatay başladığı işlem gününü %0,60 oranında artışla 1.544 seviyesinden tamamladı. Bankacılık sektörü payları %2,40 oranında değer kazanırken, orman kağıt basım sektörü payları %2,71 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edilecek direnç seviyeleri 1.552 - 1.560 - 1.568 olacakken, destek seviyeleri ise 1.535 - 1.527 - 1.519 olacak.

 

Dolar / TL tarafında ise TCMB politika bileşimini uzun süre sıkı tutacağı söylemine, geçen hafta Ağbal’ın Reuters söyleşisi ile faiz indirimlerinin bu yılın büyük bölümünde öngörmediklerini eklemesiyle birlikte Türk Lirasında değer kazancı sürüyor. Dolar/TL iki hafta önce 200 günlük hareketli ortalamasını aşağı yönlü kırdıktan sonra, geçen hafta da dolar karşısında yaklaşık %3,5 değer kazanarak gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en iyi performansı gösterdi. Bu ise kur 7,09 seviyelerinde dengelenirken, direnç seviyeleri 7,15 – 7,25, destek seviyeleri ise 7,00 – 6,80 olarak takip edilecek.

 

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı