Piyasa Gündemi

ABD Temsilciler Meclisi’nde onaylanan teşvik paketi ile tahvil faizlerindeki dengelenme sinyalleri yeni ayda küresel risk iştahını destekledi. Aşı cephesindeki olumlu gelişmeler ile tedbirlerdeki kademeli gevşeme planları risk iştahını desteklerken, enflasyon endişeleri ve uzun vadeli faizlerdeki yükseliş aşağı yönlü risk unsurları olarak izlenecektir. Dünkü Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kademeli normalleşme adımlarını açıkladı.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    11:55 Almanya – İşsizlik Oranı Önem: Orta
•    13:00 Euro Bölgesi - TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’deki teşvik paketi ile Avustralya Merkez Bankası’nın müdahalesi sonrasında faizlerdeki yükselişlerin durulması yeni ayın ilk işlem gününde küresel hisse piyasalarını yükselişleri beraberinde getirdi. Yurt dışındaki olumlu hava ve TL’deki değer kazanımlarının katkısıyla BIST-100 Endeksi günü %3,81 oranında güçlü bir yükselişle 1.527,45 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %2’leri aşan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,24 – 7,26 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,29’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurtdışındaki pozitif görünüm ve TL’deki değer kazanımı ile birlikte dün BIST 100’de son zamanların en sert yükselişlerinden biri yaşandı. Yükseliş 2 hisse hariç endeksin geneline yayılsa da endekste ağırlığı da yüksek olan ve son dönemde volatil seyir izleyen bazı hisselerde tavandan gerçekleşen işlemler ön plana çıktı. Dünkü yükselişe rağmen endeks geçtiğimiz hafta kırdığı trende geri dönebilmiş değil. Dünkü kapanışın da gerçekleştiği 22 günlük kısa vadeli ortalamanın bulunduğu seviyeler izleyeceğimiz ilk direnç noktası iken bahsettiğimiz trende dönüş için endeksin bugün 1.548 seviyesini aşması gerekiyor. Aşağıda ise 50 günlük ortalamanın bulunduğu 1.511 ilk destek konumunda. Buranın altında 1.480 izleyeceğimiz ilk güçlü destek noktası olacak.    

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı