Otomotiv sektöründe yaşanan mikroçip tedarik sorunu birçok sektörde daha baş gösterdi. Sorunun elektronik eşya sektörlerüne de sıçraması beklenen küresel çip tedariki sorununun, üretimde aksamalara neden olarak milyarlarca dolarlık zarara yol açması tahmin ediliyor.

ABD ve Japonya küresel otomobil endüstrisini olumsuz etkileyen yarı iletken olarak adlandırılan çiplerin tedarik zincirinde yaşanan problemin çözülmesine yönelik anlaşma yaptı. İkili görüşmede iki ülkenin Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanları, ticaret ve enerji ilişkilerini ele alan iki bakan, otomobil endüstrisini olumsuz etkileyen küresel yarı iletken tedarik zinciri problemine yönelik iş birliği yapılmasında anlaştıklarını bildirdi. Sözkonusu iş birliği detaylarının, 16 Nisan'da ABD Başkanı Biden Başbakan Suga Yoşihide arasında düzenlenecek zirvede şekilleneceği söylendi.

Türkiye'den Oyak Renault, Ford Otosan ve Tofaş da kriz nedeniyle üretime ara verirken Apple'ın MacBook ismindeki dizüstü bilgisayarlarının üretiminde önemli derecede gecikmeler oldu.