ABD'nin 46. Başkanı seçilen Joe Biden, bugün başkent Washington'da yoğun güvenlik önlemleri altında resmi bir törenle yemin etti.

Joe Biden ve eşi Jill Biden ile Kamala Harris ve eşi Douglas Emhoff'a tören alanında ABD eski başkanları ve First Lady'leri de törende hazır bulundu.

Biden yemin sonrası konuşmasında, "Bugün Amerika'nın günü. Düzeltmemiz gereken çok şey var. Yeni bir sayfa açalım ve birbirimizi dinlemeye başlayalım. Bütün Amerikalıların başkanı olacağım." dedi.

Joe Biden, "Bugün Amerika'nın günü. Demokrasinin ne kadar hassas olduğu görülmüştür ve bugün demokrasi kazanmıştır. Birkaç gün önce şiddet başkentin temellerini sarstı ancak biz birleştik. Barışçıl yetki transferini bir kez daha başardık. Her iki partiden seleflerime teşekkür etmek istiyorum. Anayasamızın da ne kadar güçlü olduğunu biliyorum. Başkan Carter da aynı fikirdeydi. Kendisi burada değil ama dün telefonla konuştum. Amerika'nın hikayesi bireylere bağlı değildir. Biz halkız, bu çok büyük bir ulus. Düzeltmemiz gereken çok şey var. Şu anda belki de tarihimizin en zor dönemlerini yaşıyor. Bir yılda dünya savaşlarından daha fazla Amerikalı hayatını kaybetti. Düşmanlarımızla savaşmamız için birlik olmalıyız. Bütün Amerikalıların başkanı olacağım" dedi.