Bu oran her büyük ırktan ve etnik kökenden anne için düştü. Neredeyse her yaş grubunda, federal sağlık yetkililerinin bir asırdan uzun bir süre önce izlemeye başlamasından bu yana en düşük noktaya geriledi.
Doğumlar yıllardır genç kadınlarda azalmaktadır, çünkü birçok anne hamileliğini erteledi ve daha küçük aileleri var.

30'lu yaşların sonunda ve 40'lı yaşlardaki kadınların doğum oranları iyiye gitti.

Yeni raporun başyazarı ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden Brady Hamilton, "Yaşlı anneler için bile doğumlarda düşüşler görmeniz oldukça çarpıcı" dedi.

CDC raporu, geçen yıl verilen doğum belgelerinin yüzde 99'undan fazlasının gözden geçirilmesine dayanıyor. Bulgular, 25 eyaletten gelen 2020 verilerinin yakın tarihli bir Associated Press analizini yansıtıyor ve doğumların koronavirüs salgını sırasında düştüğünü gösteriyor.

Uzmanlar, salgının geçen yılki büyük düşüşe katkıda bulunduğuna şüphe yok. COVID-19 ile ilgili endişeler ve ekonomi üzerindeki etkisi muhtemelen birçok çiftin o anda bebek sahibi olmanın kötü bir fikir olduğunu düşünmesine neden oldu.

Ancak 2020 hamileliklerinin çoğu ABD salgınından çok önce başladı. Hamilton, CDC araştırmacılarının düşüşün nasıl ortaya çıktığını daha iyi ayrıştırmak için bir takip raporu üzerinde çalıştıklarını söyledi.

CDC raporundan öne çıkanlar şöyle:

*ABD'de geçen yıl yaklaşık 3,6 milyon bebek dünyaya geldi ve bu, 2019'da yaklaşık 3,75 milyon oldu. 2007'de doğumlar patlarken, ABD 4,3 milyon doğum kaydetti.

*ABD'de doğum oranı, çocuk doğurma çağındaki her 1000 kadında yaklaşık 56 doğuma düştü ve bu da kayıtlardaki en düşük oran oldu. Bu oran 1960'ların başındakinin yarısı.

*15 – 19 yaş arası için doğum oranı 2019'a göre yüzde 8 düştü. 1991'den beri neredeyse her yıl düştü.

*Doğum oranları Asyalı Amerikalı kadınlarda yüzde 8 düştü; hispanik kadınlarda yüzde 3; Siyah ve beyaz kadınlarda yüzde 4; Ve yüzde 6'yı Amerikan Yerlisi veya Alaska Yerlisi olan anneler için.

*Sezaryen doğum oranı hafifçe artarak yaklaşık yüzde 32'ye yükseldi. 2009 yılından bu yana genel olarak azalmıştı.

*Bazı iyi haberler: Küçük ve prematüre doğan bebeklerin oranı - 37 haftadan daha az bir gebelikte - beş yıl üst üste yükseldikten sonra biraz düşerek yüzde 10'a düştü.

*Şimdiki nesil, kendi yerini alacak kadar çocuk sahibi olmaktan daha da uzaklaşıyor.

*ABD bir zamanlar, her neslin yerini alacak kadar çocuk sahibi olmasını sağlayan doğurganlık oranına sahip sadece birkaç gelişmiş ülke arasındaydı.

*Yaklaşık bir düzine yıl önce, tahmini oran ABD'li kadın başına 2,1 çocuktu. Ama kayıyor ve geçen yıl kayıtlardaki en düşük oran olan 1.6'ya düştü.