Bölge savcısının yaptığı açıklamaya göre; Andrew Brown2ı öldüren polislerin ölümcül kullanma hakları olduğu ve olayla ilgisi olan polisler ve Kuzey Caroline şerif yardımcıları hakkında herhangi bir suçlamada bulunulmayacak.

Bölge savcısı, silahlı saldırının güvenlik kamerası videosunu yayınladı ve polis memurlarının Brown'ın evine gelerek Brown'ın aracının etrafını sardığını ve Brown’ın ellerini göstermesini emrettiğinin görüntülerde görüldüğünü buna karşın maktulün aracını polislerin üzerine sürdüğü kamerada görülmektedir.
Görüntülerde Brown'ın arabasının çimenlik boş bir arazide devam ettiği ve polislerin aracın arkasına ve yan tarafına ateş ettiği görüldü. Brown'ın arabası ağaca çarparak durduğu görüntülerde var.
Bölge savcısı Womble, polislerin Brown'ı araçtan çıkardığını ve ilk yardım yapmaya başladığını ve aynı zamanda sağlık görevlilerini çağırdıklarını söyledi.

Eyalet adli tabibi tarafından yapılan otopsi sırasında Brown'ın ağzında kristal metamfetamin ile uyumlu bir madde içeren 50 sentlik bir parça büyüklüğünde plastik bir poşet bulunduğunu söyledi.
Womble, "Bu davanın gerçekleri, Andrew Brown Jr.'a ölümcül güç kullanan memurların bunu makul bir şekilde ve ancak şiddet uygulayan bir suçlu hayatlarını tehlikeye atmak için ölümcül bir silah kullandığında yaptığını açıkça göstermektedir." dedi.