Piyasa Gündemi

ABD’de cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi beklentilerin oldukça altında kaldı. Zayıf gelen rakam sonrasında enflasyon endişelerin bir miktar yatıştığı ve risk iştahının güç kazandığı görüldü. Önümüzdeki süreçte ekonomik veri akışları, merkez bankalarının söylemleri ve enflasyon endişeleri piyasaların takibinde yer almaya devam edecektir. Yurt içinde ise Türkiye’nin dış ilişkilerindeki gelişmeler ve haber akışları önemini korumaktadır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – İşsizlik Oranı Önem: Orta
•    11:30 Euro Bölgesi – Sentix Yatırımcı Güveni Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’de zayıf gelen istihdam rakamı, enflasyon endişelerinin bir miktar yatışmasına katkı sağladı ve mevcuttaki genişlemeci politikaların devam edeceği şeklinde yorumlandı. Veri sonrasında ABD tahvil faizleri düşüş kaydederken, hisse piyasalarında alımlar güç kazandı. BIST-100 Endeks bankacılık öncülüğünde cuma gününü %0,95’lik yükselişle 1.441,33 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,22 – 8,24 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,24’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

ABD’de zayıf gelen tarım dışı istihdam verisi sonrasında bankacılık sektörü öncülüğünde BIST-100 Endeksi’nde alımlar güç kazandı. Endeksin haftayı 1.423 üzerinde 1.440’lı seviyelerden tamamlamasını olumlu değerlendirirken, 1.423 üzerinde kalındığı sürece endekste yukarı yönlü hareketlerin devam edebileceğini düşünüyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde 1.445 üzerinde 1.462 seviyesi ilk önemli direnç noktası olarak takip edilecektir. 1.462 direncinin aşılması halinde 1.500’lü seviyelerin gündeme gelebilecektir. Küresel çaptaki ve yurt içindeki gelişmelere bağlı olarak piyasa koşullarında zayıflamanın gündeme gelmesi durumunda ise 1.423 seviyesi destek konumunda bulunmaktadır. Bu seviye altında kapanışın yaşanması halinde 1.400 seviyesi destek olarak önem kazanacaktır. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı